Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Teknik-

Teknik- och fastighetssektorn avslutade starkt i USA förra veckan

Under fredagen stängde de amerikanska börserna med högre kurser, trots att den nya jobbstatistiken visade att jobbskapandet i USA inte nådde upp till förväntningarna. Tekniksektorn och fastighetssektorn var de som presterade bäst, medan energisektorn noterade den svagaste utvecklingen. Teknikjätten Apple och medicinteknikbolaget Stryker presenterade båda starka resultat, men aktierna sjönk ändå under dagen.

Den färska statistiken avslöjade att antalet sysselsatta i USA ökade mindre än förväntat i oktober, vilket ledde till att räntorna drog sig tillbaka något under fredagen. Trots detta stängde de amerikanska börserna i grönt. Det breda S&P 500-indexet ökade med 0,94 procent till 4 358,34 och handlades under dagen inom intervallet 0,38 procent som lägst och 1,29 procent som högst.

Stark utveckling inom teknik- och fastighetssektorerna

Nasdaq Composite, som är tungt viktad mot tekniksektorn, klättrade med 1,38 procent till 13 478,28. Fastighetssektorn hade den starkaste utvecklingen för dagen, med en uppgång på 2,35 procent. Å andra sidan hade energisektorn den svagaste utvecklingen, med en nedgång på 1,01 procent.

Detta skriver Börsveckan, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Resultat från teknikjätten Apple och medicinteknikföretaget Stryker

Teknikjätten Apple rapporterade ett resultat per aktie som överträffade förväntningarna med 1,46 dollar. Försäljningen av iPhones steg med 2,8 procent till 43,81 miljarder dollar, vilket var något bättre än väntat. Trots de starka siffrorna sjönk Apples aktie med 0,5 procent under fredagen.

Medicinteknikföretaget Stryker rapporterade också starka siffror, där den justerade vinsten per aktie var 1,2 procent högre än analytikerkonsensus. Bolaget höjde dessutom sina helårsprognoser, och aktien sjönk 0,7 procent.

Räntan på den amerikanska tioårsräntan sjönk med 15 punkter till 4,52 procent. Brentoljan backade 2,26 procent till 84,89 dollar, och WTI-oljan sjönk 2,36 procent till 80,51 dollar. Guldpriset (termin) steg med 0,29 procent till 1 999,20 dollar.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Apple

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.