Temu stämmer Shein – "maffialiknande hot"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Temu stämmer Shein – "maffialiknande hot"

Temu

Kina-baserade e-handelsjätten Temu har lämnat in en stämning mot snabbmodejätten Shein, där de anklagar företaget för upphovsrättsbrott och för att ha utövat "maffialiknande hot" mot sina leverantörer i USA. Denna stämning kommer i kölvattnet av Sheins beteende som enligt Temu har blivit allt mer aggressivt på senare tid.

Enligt rapporter från CNBC har Temu anklagat Shein för att ha kvarhållit handlare på olaglig väg, tvingat dem att avlägsna sina telefoner, stulit deras konton och lösenord samt företagets affärshemligheter. De hävdar också att Shein tvingat handlare att lämna deras plattform.

Shein har ännu inte svarat

Shein har ännu inte gett någon kommentar till stämningen. Temus stämning kommer bara några veckor efter att båda företagen beslutade att dra tillbaka sina tidigare stämningar mot varandra i oktober. Dessa rörde också upphovsrätts- och konkurrensfrågor.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

"Vi hade inget annat val än att stämma dem"

I ett uttalande till CNBC har en talesperson för Temu förklarat att "deras handlingar är alltför överdrivna; vi hade inget annat val än att stämma dem".

Detta markerar en betydande eskalering i konflikten mellan de två företagen, och det återstår att se vilka konsekvenser detta kommer att ha för deras verksamheter i framtiden

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Shein

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Shein

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt