Tesla-aktien stiger inför omröstning om Musks kompensationspaket
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Tesla-aktien stiger inför omröstning om Musks kompensationspaket

Tesla-aktien

Elbilstillverkaren Tesla ser en kraftig uppgång på marknaden med en ökning på nästan 7 procent i förhandeln. Detta sker efter att vd Elon Musk meddelat att aktieägarna förväntas godkänna hans omstridda kompensationspaket värt 56 miljarder dollar vid årsstämman. Paketet, som tidigare upphävdes av en domare, har både kritiserats och försvarats.

  • Tesla-aktien stiger med nästan 7 procent i förhandeln.
  • Aktieägarna väntas godkänna Musks kompensationspaket på 56 miljarder dollar.
  • Årsstämman kommer också besluta om att flytta huvudkontoret till Texas.

Tesla ser en betydande ökning i aktievärdet på nästan 7 procent i förhandeln. Denna uppgång sker i kölvattnet av att vd Elon Musk meddelat att aktieägarna sannolikt kommer att godkänna hans kontroversiella kompensationspaket värt 56 miljarder dollar vid den kommande årsstämman. Paketet, som ursprungligen röstades igenom 2018, upphävdes tidigare i år av en domare i Delaware som ansåg att Musk hade för stort inflytande över godkännandeprocessen.

Debatten om Musks kompensationspaket

Musks kompensationspaket har varit föremål för intensiv debatt. Kritiker menar att paketets storlek är oproportionerlig, medan förespråkare hävdar att Musk är avgörande för Teslas framtida framgångar. De varnar för att Musk kan välja att fokusera sina ansträngningar på andra projekt om han inte får en tillräcklig ersättning.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Årsstämman och huvudkontorets flytt

Vid årsstämman, som äger rum senare på torsdagen, kommer resultaten från omröstningen att offentliggöras. Förutom beslutet om Musks kompensationspaket kommer aktieägarna också att rösta om en eventuell flytt av Teslas huvudkontor från Delaware till Texas.

Musk är inte bara involverad i Tesla. Han är även engagerad i flera andra företag, inklusive rymdbolaget SpaceX och den nya AI-startupen xAI. Vi på Börskollen kommer att följa utvecklingen noga och rapportera om de beslut som fattas vid årsstämman.

Börskollen om Tesla

Tesla är en biltillverkare baserad i USA. Företaget fokuserar på att producera eldrivna fordon under sitt eget varumärke. Dessutom har Tesla byggt upp ett globalt nätverk av supercharger-stationer som erbjuder snabb laddning av fordonen innan de ger sig iväg. Bilarna tillverkas i företagets egna fabriker, som är belägna i Nordamerika. Huvudkontoret ligger i Palo Alto.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Tesla, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt