Tesla chocksänker priset på sin populäraste modell
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tesla chocksänker priset på sin populäraste modell

Tesla

Tesla fortsätter att sätta press på konkurrenterna inom bilindustrin genom att sänka priserna på sina elbilar. Denna nya prissänkning kommer bara ett år efter en tidigare stor sänkning och riskerar att skapa stora utmaningar för andra bilmärken.

  • Tesla sänker priserna på sina elbilar för att göra dem mer tillgängliga och prisvärda.
  • Storsäljaren Model Y blir upp till 55 000 kronor billigare över natten.
  • Prissänkningen sprider sig nu även till andra länder, inklusive Sverige.

Priskriget på elbilar fortsätter att intensifieras. Tesla, som under förra året sänkte sina priser med 150 000 kronor, visar att de inte har några planer på att ge konkurrenterna en chans att andas ut. Trots att de höjde priserna något under 2023, sänkte de dem återigen nyligen, vilket har resulterat i att de återigen har de lägsta priserna inom det livsviktiga SUV-segmentet.

Model Y blir billigare

Model Y, en av Teslas mest populära modeller, har blivit upp till 55 000 kronor billigare över natten. Denna sänkning kommer nästan exakt ett år efter det stora priskriget inleddes. Tesla förklarar att de kan erbjuda lägre priser genom att överföra effektivitetsvinster till kunderna, vilket gör deras produkter ännu mer prisvärda.

Prissänkningar sprider sig till andra länder

Teslas prissänkningar har inte bara påverkat hemmamarknaden. För en vecka sedan sänkte de priset på sina bilar i Kina med upp till 23 000 kronor. Nu ser det ut som att prissänkningarna även sprider sig till andra länder, inklusive Sverige, där priserna har sänkts ännu mer.

Modell Nytt pris Tidigare pris
Model Y RWD 534 170 kr 574 170 kr
Model Y LR 614 170 kr 669 170 kr
Model Y P 664 170 kr 709 170 kr

Tesla Model Y i Sverige har fått en prissänkning på upp till 55 000 kronor. Den billigaste varianten med bakhjulsdrift kostar nu från 534 170 kronor, vilket är en minskning med cirka 50 000 kronor. Den mest populära varianten, Long Range med fyrhjulsdrift, har nu ett beställningspris på 614 170 kronor, ner från 669 000 kronor, vilket är en sänkning på cirka 55 000 kronor.

Räntekampanj utöver prissänkningar

Utöver prissänkningarna ser även Tesla ut att köra en räntekampanj med 1,99% ränta vid avbetalning eller leasing. Kampanjen ser just nu ut att gälla fram till 31 mars men vår erfarenhet säger att detta brukar förlängas i regel om Tesla vill få ut mycket bilar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.