Tesla förlikar sig med anhöriga efter dödsolycka med Autopilot
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tesla förlikar sig med anhöriga efter dödsolycka med Autopilot

Tesla

Elbilstillverkaren Tesla har nått en överenskommelse med familjen till en Apple-ingenjör som tragiskt omkom i en olycka med en Tesla Model X SUV. Olyckan inträffade då Autopilot-funktionen var aktiverad och bilen kolliderade med en motorvägsbarriär i Kalifornien år 2018. De ekonomiska detaljerna i uppgörelsen är för närvarande konfidentiella.

  • Tesla har kommit till en överenskommelse med familjen till en man som omkom i en olycka med företagets bil.
  • Olyckan skedde när Teslas Autopilot-funktion var aktiverad.
  • De ekonomiska detaljerna i uppgörelsen är hemliga.

Walter Huang, Apple-ingenjören som omkom, körde sin Tesla Model X SUV på en motorväg när Autopilot-funktionen var aktiverad. Bilen kolliderade med en motorvägsbarriär nära Mountain View i Kalifornien, vilket ledde till hans tragiska död.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Olycksutredning pekar på flera faktorer

National Transportation Safety Board (NTSB), en myndighet som utreder trafikolyckor, utförde en utredning gällande olyckan. I sin rapport pekade de delvis på Tesla som ansvarig för kollisionen, men noterade även möjliga distraktioner för föraren och problem med vägkonstruktionen som bidragande faktorer.

Detta är ett tydligt exempel på de potentiella riskerna med självkörande teknologi och den ständiga balansen mellan teknisk innovation och säkerhet. Vi på Börskollen kommer fortsätta att noggrant följa utvecklingen inom denna dynamiska och snabbt växande sektor.

Börskollen om Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna produktionsanläggningar inom den nordamerikanska marknaden. Huvudkontoret är beläget i Palo Alto.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Tesla, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt