Tesla fortsätter pressa priserna på världens största elbilsmarknad
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tesla fortsätter pressa priserna på världens största elbilsmarknad

Tesla

Elbilstillverkaren Tesla strävar efter att stärka sin position på den kinesiska marknaden genom att införa fler rabatter. Denna strategi kommer som ett svar på den intensiva konkurrensen inom landets elbilsindustri, där Kina står för den största elbilsmarknaden globalt.

  • Tesla lanserar ytterligare rabatter för att öka efterfrågan på sina bilar i Kina.
  • Priserna på Model 3 och Model Y har sänkts med över 3 procent.
  • Konkurrenten BYD har även de sänkt sina priser med över 10 procent på vissa modeller.

Rabatteringen, som annonserades på den kinesiska sociala medieplattformen Weibo, innebär att priserna på Teslas Model 3 och Model Y har sänkts med över 3 procent vardera. För att locka ännu fler kunder ger företaget även rabatt på vissa färgalternativ.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Intensiv konkurrens på elbilsmarknaden

Kina står för den största elbilsmarknaden globalt och konkurrensen är hård. På denna marknad kämpar Tesla mot flertalet inhemska och internationella konkurrenter, inklusive BYD - en annan stor elbilstillverkare som har Warren Buffett som delägare. I ett försök att behålla sin konkurrenskraft har BYD sänkt priserna på vissa av sina modeller med över 10 procent.

Hos Börskollen ser vi dessa prisjusteringar som ett tecken på att den kinesiska elbilsmarknaden är i ständig förändring och intensifierad konkurrens. Det kommer att bli intressant att följa hur Tesla och andra stora spelare fortsätter att anpassa sina strategier för att tillgodose den växande efterfrågan på elbilar i Kina.

Börskollen om Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna produktionsanläggningar inom den nordamerikanska marknaden. Huvudkontoret är beläget i Palo Alto.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Tesla, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt