Tesla levde inte upp till förväntningarna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Tesla levde inte upp till förväntningarna

Tesla

Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Elbilsjätten redovisar en justerad vinst på 45 cent per aktie, att jämföra med analytikernas snittprognos på 51 cent per aktie.

Omsättningen för kvartalet uppgick till drygt 21,3 miljarder dollar, cirka 230 miljarder kronor. Marknaden hade förväntat sig en omsättning på 22,2 miljarder dollar, motsvarande omkring 240 miljarder kronor.

Det är en nedgång med 9 procent jämfört med samma period förra året och den största nedgången sedan 2012, rapporterar CNBC.

Bolaget meddelar att det ska skynda på lanseringen av "nya fordon, däribland mer prisvärda modeller" som kommer att "kunna produceras i samma produktionslinor" som nuvarande linor.

Aktien har fallit med över 40 procent i år som en följd av svaga försäljningssiffror, hård konkurrens från kinesiska elbilar och prissänkningar.

I början av april rapporterade bolaget att försäljningen minskade med 8,5 procent det första kvartalet i år jämfört med samma period förra året.

Aktien steg med omkring 6 procent i efterhandeln på New York-börsen efter att ha gått upp 1,8 procent i den ordinarie handeln.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt