Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

TeslaFoto: Ickeofficiell rendering

Tesla planerar att bygga nya Model 2 i Berlinfabriken

Elon Musk, CEO för Tesla, besökte nyligen företagets tyska produktionsanläggning, Giga Berlin. Under besöket gav han en uppdatering om planerna för anläggningens estetik och för tillverkningen av företagets "massmarknads-elbil".

Musk besöker regelbundet Teslas produktionsanläggningar för att kontrollera produktions- och operationsprocesserna samt för att träffa olika teammedlemmar, inklusive de som ansvarar för tillverkningen. Under besöket i Berlin meddelade Musk att Tesla skulle bygga en $25 000 Elbil, den beryktade "Model 2", vid anläggningen, enligt uppgifter från Gf4Tesla.

En ny marknadssektor för Tesla

Model 2 eller $25 000-bilen, som Tesla har planerat att tillverka i flera år, skulle kunna nå en helt ny sektor av kunder, dom som inte är villiga att spendera över $30 000 på en ny Elbil. Trots att Tesla har lyckats sänka priserna på sina fordon de senaste åren, har de inte lyckats få ner priset på Model 3 till $25 000 som det var tal om till en början. Det har dock länge varit känt att de skulle bygga en bil för att nå detta viktiga prisintervall.

Var ska bilen produceras och debut 2024?

Ryktet har gått att Tesla model 2 ska byggas på flera marknader, inklusive i Kina och Mexiko. Musk avslöjade dock under sitt möte med anställda att den också kommer att tillverkas i Berlin-fabriken för den europeiska marknaden.

Analytiker vid Loup Ventures tror att bilen kan göra debut 2024 men samtidigt kommer Tesla ha händerna fulla med att skala upp Cybertruck vid Gigafactory Texas vilket förmodligen innebär att dom kommer vänta med att lansera nya projekt. Iaf om ser till vad Musk uttryckte under Q3-rapporten sett till oro över räntorna.

Det återstår att se när denna nya, och mycket eftertraktade modellen, kommer till marknaden. Set är ett mycket populärt segment inom småbilar som bland annat Volkswagen med sin Golf fyllt mycket väl under många års tid.

Om Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna produktionsanläggningar inom den nordamerikanska marknaden. Huvudkontoret är beläget i Palo Alto.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.