Teslas drag efter Volvos framgångar – priskrig i flera länder
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Teslas drag efter Volvos framgångar – priskrig i flera länder

Teslas

Tesla har påbörjat en aggressiv prissänkning i flera länder för att reducera sitt växande lager av osålda bilar. I både USA och Europa har priserna på Tesla-modeller sänkts avsevärt för att konkurrera med andra märken, särskilt Volvo, uppmärksammar motorsajten Carup. I Sverige har Tesla ännu inte sänkt priserna, men erbjuder istället mycket förmånliga finansieringsvillkor.

  • Tesla sänker priserna kraftigt i USA, Norge och Tyskland.
  • Volvo EX30 utmanar Teslas dominans på flera marknader.
  • Förmånliga leasing- och finansieringsvillkor erbjuds i Sverige.

Massiva prissänkningar i Norge och Tyskland

För att minska sitt lager av osålda bilar har Tesla genomfört betydande prissänkningar i Norge och Tyskland. I Norge har priserna på Tesla Model 3 sänkts två gånger och ligger nu på rekordlåga 324 990 norska kronor. Det är billigare än Volvo EX30 som haft stora framgångar i Norge. Tesla Model Y har också fått prissänkningar och kostar nu från 414 990 norska kronor. I Tyskland har Tesla infört en miljöbonus på 6000 euro, vilket motsvarar cirka 68 000 kronor, för att öka försäljningen efter en kraftig nedgång på 64 procent i maj.

Det skriver motorsajten Carup.

Förmånliga leasingvillkor i USA

I USA erbjuder Tesla nu leasingavtal för Tesla Model 3 till en månadskostnad på 299 dollar, vilket motsvarar knappt 3200 kronor. Detta gör att det blir billigare att leasa en ny Tesla än att köpa en begagnad elbil. Enligt Forbes skapar Tesla i praktiken en lågprisbil genom sina förmånliga leasingavtal, vilket gör det svårt för konkurrenterna att matcha.

Sverige erbjuder låg ränta istället för prissänkning

Även om Tesla ännu inte har sänkt priserna på sina modeller i Sverige, erbjuder de istället en mycket låg ränta på 0,74 procent för finansiering. Detta gör att månadskostnaden för en ny Tesla ofta blir lägre än för en billigare bensin- eller hybridbil. För Tesla innebär denna räntesubvention en kostnad på minst 50 000 kronor per bil, skriver Carup.

Vi på Börskollen följer noggrant utvecklingen i Teslas priskrig och hur det påverkar den globala bilmarknaden. Det återstår att se om dessa åtgärder kommer att vara tillräckliga för att minska deras lager av osålda bilar och återta marknadsandelar från konkurrenterna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt