Teslas ordförande fortsätter att dumpa aktier – trots nedgången
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Teslas ordförande fortsätter att dumpa aktier – trots nedgången

Teslas

Teslas styrelseordförande, Robyn Denholm, har sålt aktier i företaget för 17,3 miljoner dollar, enligt en insynsanmälan som rapporterats av CNBC. Detta innebär att hon hittills i år har sålt aktier för över 50 miljoner dollar. Denholm har varit styrelseordförande i Tesla sedan 2018.

  • Robyn Denholm, Teslas styrelseordförande, har sålt aktier i bolaget för 17,3 miljoner dollar.
  • Denholm har sålt aktier för över 50 miljoner dollar hittills i år.
  • Hon har sålt 281 116 aktier i bolaget sedan oktober förra året.

Försäljningen representerar en betydande del av Denholms ägande i företaget. Vid slutet av 2033 ägde hon 1,66 miljoner aktier i Tesla, men sedan oktober förra året har hon sålt av en märkbar del av sitt innehav, specifikt 281 116 aktier.

En betydande försäljning

Det är alltid intressant när nyckelpersoner inom stora företag väljer att sälja av sina aktier. Det kan indikera olika saker, till exempel att de vill realisera vinsterna från sina aktieinnehav, eller att de kanske har en mindre optimistisk syn på företagets framtida utsikter. I det här fallet kan vi endast spekulera om vad som ligger bakom Denholms försäljning.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Läs även: Tesla är “nya Enron” säger Facebook-grundare

Teslas fortsatta utveckling

Trots denna försäljning fortsätter Tesla att vara en av de mest omtalade aktörerna på elbilsmarknaden. Företagets framsteg och innovationer inom området övervakas noggrant av oss på Börskollen, och det kommer att bli intressant att se hur företaget utvecklas framöver.

Börskollen om Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna produktionsanläggningar inom den nordamerikanska marknaden. Huvudkontoret är beläget i Palo Alto.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Tesla, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt