Teslas uppmaning – "flytta produktionen från Kina"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Teslas uppmaning – "flytta produktionen från Kina"

Teslas

Elbilstillverkaren Tesla har bett sina leverantörer att börja tillverka komponenter utanför Kina och Taiwan från och med nästa år. Uppmaningen kommer på grund av ökade geopolitiska risker, enligt källor till Nikkei Asia. Andra amerikanska biltillverkare överväger liknande åtgärder.

  • Tesla vill att komponenter ska tillverkas utanför Kina och Taiwan.
  • Geopolitiska risker motiverar flytten.
  • General Motors och Ford överväger liknande åtgärder.

Tesla har meddelat sina leverantörer att de vill ha komponenter som är "Out of China" (OOC) och "Out of Taiwan" (OOT). Källor uppger att anledningen till denna förändring är de växande geopolitiska spänningarna i regionen. Tesla har även diskuterat detta med sina asiatiska leverantörer i länder som Japan och Sydkorea.

Geopolitiska risker driver förändringen

Geopolitiska risker har blivit en alltmer påtaglig faktor i Teslas affärsstrategi. Genom att flytta produktionen utanför Kina och Taiwan hoppas företaget kunna minimera dessa risker. Enligt källor är Tesla den mest aggressiva av de amerikanska biltillverkarna när det gäller att försöka undvika riskerna kopplade till regionen.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Utmaningar och kostnader

Att genomföra en sådan omställning är dock inte lätt. En källa säger att det är "verkligen svårt och kostsamt" att genomföra förändringen eftersom Kina och Taiwan är centrala för den mogna leveranskedjan. Trots detta ser Tesla det som nödvändigt att vidta dessa åtgärder för att skydda sin verksamhet.

Vi på Börskollen följer noggrant utvecklingen kring Teslas strategiska beslut och hur det kan påverka marknaden. Fortsättning lär följa i takt med att situationen utvecklas.

Börskollen om Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna produktionsanläggningar inom den nordamerikanska marknaden. Huvudkontoret är beläget i Palo Alto.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Tesla, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt