Ticketmaster bekräftar hackerattack
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Privatekonomi

Ticketmaster bekräftar hackerattack

Ticketmaster

Biljettjätten Ticketmaster bekräftar att de utsatts för en hackerattack. Hackargruppen Shinyhunters har tidigare meddelat att de stulit uppgifter om 560 miljoner kunder från företaget.

Shinyhunters hävdade redan den 27 maj att de stulit uppgifterna, och meddelade att datan var till salu för 500 000 amerikanska dollar (5,3 miljoner kronor).

Ticketmasters moderbolag Live Nation meddelade på fredagen, amerikansk tid, att de hade "identifierat oauktoriserad aktivitet" en vecka innan hackergruppen lade ut inlägg om det på nätsajter.

"Vi arbetar för att minska riskerna för våra användare och företaget, och har meddelat och samarbetar med brottsbekämpande myndigheter", uppger Live Nation i en anmälan till amerikanska myndigheter.

Enligt företaget kommer incidenten inte innebära någon väsentlig påverkan på dess affärsverksamhet eller finansiella ställning.

Ticketmaster är baserat i Kalifornien och driver en av världens största nätbaserade plattformar för biljetter till olika evenemang. De har även verksamhet i Sverige.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt