Tidningen avråder från att teckna aktier i medicinteknikbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Tidningen avråder från att teckna aktier i medicinteknikbolaget

Tidningen

Affärsvärlden har höjt till två flaggor för medicinteknikbolaget Nanoecho efter att företaget förlängt sin teckningsperiod och sänkt sin värdering med 65 procent. Trots justeringen behåller Affärsvärlden sitt råd att inte teckna aktier i bolaget.

  • Nanoecho har sänkt sin värdering med 65 procent.
  • Affärsvärlden behåller sitt negativa teckningsråd.
  • En unik sänkning av teckningspriset under pågående period.

Enligt en nyhet från Finwire har Affärsvärlden uppgraderat sin flaggning till två flaggor för medicinteknikbolaget Nanoecho. Detta kommer efter att bolaget beslutat att förlänga sin teckningsperiod och samtidigt reducera sin värdering med hela 65 procent.

Unik sänkning av teckningspris

Affärsvärlden påpekar att sänkningen av teckningspriset under pågående teckningsperiod är en ovanlig åtgärd. "Att sänka teckningspriset under pågående teckningsperiod är näst intill unikt. Vi kan inte minna oss om att det har skett under någon av de hundratals noteringar som IPO-guiden har granskat. IPO-guiden hissar som ett resultat av detta en flagga för komplext erbjudande", skriver tidningen i en kommentar.

Behåller sitt negativa råd

Trots den betydande sänkningen av värderingen väljer Affärsvärlden att hålla fast vid sitt tidigare "teckna ej"-råd. Tidningen anser att sänkningen av teckningspriset och förlängningen av teckningsperioden bidrar till att göra erbjudandet mer komplext och riskfyllt.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att fortsätta rapportera om eventuella förändringar i bolagets erbjudande och värdering.

Börskollen om Nanoecho

NanoEcho är ett medicintekniskt företag baserat i Lund, Sverige, som strävar efter att tillhandahålla vården en mer exakt, enkel och kostnadseffektiv metod för att diagnostisera rektalcancer. Företaget utvecklar ett användarvänligt bildsystem som bygger på en teknik kallad magnetomotoriskt ultraljud, där nanoteknologi kombineras med modern ultraljudsteknik. Genom att använda nanopartiklar som kontrastmedel kan systemet skilja mellan frisk och sjuk vävnad baserat på mängden ansamlade partiklar. Målet med NanoEchos teknik är att erbjuda en mer pålitlig diagnostik av rektalcancer genom att avgöra om cancern har spridit sig till närliggande lymfkörtlar. Med förbättrad diagnostik kan vården optimera sina resurser och förbättra patienternas livskvalitet, vilket kan leda till betydande hälsoekonomiska fördelar för både sjukvården och samhället.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nanoecho, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nanoecho

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nanoecho

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt