Tidningen: Flera starka skäl till att köpa vårdbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Tidningen: Flera starka skäl till att köpa vårdbolaget

Tidningen:

Attendo har nyligen presenterat nya finansiella mål och starka resultat, vilket gör aktien till ett intressant köpobjekt. Det anser Privata Affärer som ser en ljus framtid för vård- och omsorgsbolaget med återinförd utdelning, förvärv och stabil tillväxt.

  • Återinförd utdelning på 1 kr per aktie
  • Ökat finansiellt mål för vinst per aktie till över 5,50 kr år 2026
  • Stort förvärv som stärker verksamheten och lönsamheten

Enligt Privata Affärer har Attendo gjort betydande framsteg senaste tiden, inklusive ett stort förvärv och återinförd utdelning. Detta gör aktien till ett potentiellt lönsamt köp för investerare, anser tidningen.

Stabil och konjunkturoberoende verksamhet

Attendos verksamhet är stabil och konjunkturoberoende, innefattar vård och omsorg i Sverige, Finland och Danmark, med totalt 35 000 medarbetare. Bolaget driver 800 verksamheter i 300 kommuner och regioner. Äldreomsorg är den största sektorn och står för 82 procent av försäljningen. Funktionshinder och individ- och familjeomsorg är också betydande delar av verksamheten.

Starkt förvärv och förbättrade finansiella mål

Tidningen pekar på att Attendo i början av året förvärvade den svenska omsorgsverksamheten från Team Olivia. Detta förvärv förväntas addera 1 350 miljoner kr i försäljning och minst 0,50 kr i vinst per aktie.

I samband med den första kvartalsrapporten höjde också Attendo sitt finansiella mål för vinst per aktie till över 5,50 kr år 2026. Bolaget beslutade även att återinföra utdelningen, som i våras uppgick till 1 kr per aktie och motsvarar 30 procent av resultatet.

Förbättrade resultat och framtidsutsikter

Under första kvartalet i år ökade Attendos omsättning med drygt 8 procent, och rörelsemarginalen stärktes till 6,7 procent från 6,0 procent föregående år. Resultatet efter skatt ökade med imponerande 125 procent.

Vi på Börskollen anser att Attendos aktie förtjänar en plats i portföljen, särskilt med tanke på bolagets stabila och konjunkturoberoende verksamhet. Dock bör investerare vara medvetna om risken för kvalitetsbrister i verksamheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Attendo

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Attendo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt