Tidningen sätter köp på Getinge – så stor är potentialen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Tidningen sätter köp på Getinge – så stor är potentialen

Tidningen

Medicinteknikbolaget Getinge har stått inför betydande kvalitetsproblem, vilket lett till att FDA sedan maj rekommenderar vårdgivare i USA att överväga andra produkter. Bolaget har svarat genom att stoppa marknadsföringen av de berörda produkterna och reviderat sina finansiella mål. Affärsvärlden noterar dock en framtida potential i aktien.

  • FDA rekommenderar alternativa produkter för vårdgivare.
  • Getinge har stoppat marknadsföring och justerat finansiella mål.
  • Affärsvärlden ser en långsiktig potential i aktien.

FDA:s rekommendationer och Getinges åtgärder

FDA har sedan maj uppmanat vårdgivare i USA att använda alternativa produkter till Getinges på grund av bolagets kvalitetsproblem. Som en följd av detta har Getinge stoppat marknadsföringen av de berörda produkterna. Dessutom har företaget reviderat sina finansiella mål för att bättre kunna hantera de utmaningar som problemen medfört.

Aktiens framtid enligt Affärsvärlden

I sin analys på tisdagen pekar Affärsvärlden på att det finns en potential på 32 procent i aktien på ett par års sikt. Trots att en fjärdedel av bolagets börsvärde har gått förlorat det senaste året, har det inte skett några betydande insynsköp. Huvudägaren Carl Bennet har tidigare uttryckt kritik över det låga insynsägandet i bolaget.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Osäkerhet och framtida utsikter

Affärsvärlden konstaterar att osäkerheten kring aktien är stor på kort sikt och att den för tillfället är ratad på marknaden. Dock menar tidningen att om Getinge lyckas lösa sina kvalitetsproblem, finns det goda möjligheter för en återhämtning och revansch för aktien på sikt. "Vi sätter ett köpråd", avslutar Affärsvärlden sin analys.

På Börskollen ser vi att Getinge står inför betydande utmaningar, men med rätt åtgärder kan bolaget vända utvecklingen och skapa värde för sina aktieägare på lång sikt.

Börskollen om Getinge

Getinge är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern GETI B på Large Cap. Getinge verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 26459 st ägare hos Avanza samt 5182 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Getinge är ett internationellt företag som erbjuder tekniska lösningar för sjukvårdssektorn. Företaget designar och producerar utrustning som används i operationssalar, intensivvårdsavdelningar och sterilcentraler. Deras produkter bidrar till bland annat infektionskontroll, IT-system, patienthantering och vård av kraftigt överviktiga patienter. Företagets huvudkontor är beläget i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Getinge, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Getinge

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Getinge

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt