Tidningen slopar köpråd på medicinteknikbolag – ”osäkerheten är hög”
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Tidningen slopar köpråd på medicinteknikbolag – ”osäkerheten är hög”

Tidningen

Medicinteknikbolaget Synthetic MR har nyligen lanserat en ny 3D-produkt som förväntas driva bolagets framtida tillväxt. Trots detta rapporterar bolaget en försäljningsminskning på över 40 procent i andra kvartalet och en vändning till förlust. Aktien föll kraftigt efter beskedet och helårsprognosen slopas.

  • Försäljningen minskade över 40 procent i Q2
  • Bolaget vänder till förlust
  • Helårsprognosen dras tillbaka

Enligt en analys av Affärsvärlden på onsdagen, har medicinteknikbolaget Synthetic MR nyligen lanserat sin nya 3D-produkt som förväntades bli en tillväxtdrivare. Trots lanseringen har bolaget upplevt en betydande försäljningsminskning på över 40 procent under andra kvartalet, vilket ledde till att bolaget gick med förlust.

Aktien rasar efter besked

Aktiemarknaden reagerade starkt på nyheten och Synthetic MR:s aktie föll kraftigt. Det är en tydlig signal på investerarnas oro över bolagets framtida utveckling. Helårsprognosen som tidigare kommunicerats har nu dragits tillbaka, vilket ytterligare bidrar till osäkerheten kring bolagets framtidsutsikter.

Analytikernas syn på framtiden

Affärsvärlden påpekar i sin analys att osäkerheten kring bolaget är hög. "Osäkerheten är hög och vi slopar köprådet på aktien. Kommande kvartal blir väldigt viktiga. Nu är det upp till bolaget att bevisa om Q2 2024 endast var ett hack i kurvan eller ej", skriver Affärsvärlden.

Hos oss på Börskollen följer vi utvecklingen noga och kommer att fortsätta bevaka bolagets prestationer i de kommande kvartalen. Det återstår att se om lanseringen av den nya 3D-produkten kommer att kunna vända den nuvarande negativa trenden och återställa förtroendet bland investerarna.

Viktiga kvartal framöver

De kommande kvartalen blir avgörande för Synthetic MR, då bolaget måste visa att den negativa utvecklingen under andra kvartalet endast var tillfällig. Med den nya 3D-produkten hoppas bolaget kunna återfå sin tillväxt och stabilisera sin finansiella situation.

Börskollen om SyntheticMR

SyntheticMR är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SYNT på Spotlight. SyntheticMR verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 1450 st ägare hos Avanza samt 468 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

SyntheticMR är ett företag som specialiserar sig på att utveckla metoder för analys och avbildning. Deras teknik används främst inom sjukvården för magnetisk resonanstomografi (MR). Denna teknik bygger på en kvantifieringsbaserad metod som syftar till att förbättra både effektiviteten och kvaliteten på nuvarande MR-undersökningar. Företaget grundades 2007 och har sitt huvudkontor i Linköping.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om SyntheticMR, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SyntheticMR

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien SyntheticMR

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt