Tiktok stämmer amerikanska staten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Tiktok stämmer amerikanska staten

Tiktok

Tiktok stämmer den amerikanska staten i ett försök att stoppa en ny lag som kan förbjuda appen i USA, rapporterar NBC News.

I stämningsansökan beskrivs lagförslaget som en "exempellös" överträdelse av första tillägget i USA:s konstitution, som bland annat grundlagsskyddar yttrandefriheten.

Det är "första gången någonsin" som kongressen förbjuder en enskild sociala medier-plattform "permanent och landsomfattande", heter det i stämningsansökan.

Lagförslaget handlar om att Kina-baserade Bytedance måste sälja sin ägarandel inom ett år – annars förbjuds Tiktok i USA. Kravet kommer efter oro om att de data som appen samlar in går vidare till och kan användas av den kinesiska staten i bland annat propagandasyfte.

Tiktok har förnekat anklagelserna och sagt att bolaget aldrig har och aldrig kommer att dela användardata med kinesiska staten. Företaget säger i stämningsansökan att bevisbördan ligger på den amerikanska staten – och att sådana bevis har man inte lyckats ge.

I slutet av april förnekade Bytedance medieuppgifter om att bolaget undersökt möjligheterna till en försäljning av Tiktok.

Tiktok har över en miljard användare, uppger bolaget.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om ByteDance

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien ByteDance

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt