Tingsvalvet når nytt fastighetsvärde – preferensaktien lockar Affärsvärlden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Tingsvalvet når nytt fastighetsvärde – preferensaktien lockar Affärsvärlden

Tingsvalvet

Fastighetsbolaget Tingsvalvet har nyligen rapporterat ett fastighetsvärde på 2 miljarder kronor. Trots en hög hyresgästkoncentration och en betydande andel preferensaktiekapital bedöms stamaktien som måttligt intressant. Däremot ses preferensaktien som köpvärd, enligt en analys från Affärsvärlden.

  • Tingsvalvet uppnår ett fastighetsvärde på 2 miljarder kronor.
  • Analytiker rekommenderar preferensaktien som ett köp.
  • Stamaktien bedöms vara måttligt intressant.

Stabilt fastighetsvärde men låg multipel

I en färsk analys från Affärsvärlden framkommer det att Tingsvalvet har nått ett fastighetsvärde på 2 miljarder kronor. Trots denna tillväxt anser analytikerna att företagets hyresgästkoncentration och andelen preferensaktiekapital påverkar värderingen negativt. Detta leder till en låg multipel för aktien.

Preferensaktien som en attraktiv investeringsmöjlighet

Analysen pekar på att medan stamaktien anses vara måttligt intressant, så ses preferensaktien som ett attraktivt investeringsalternativ. Affärsvärlden skriver: "Accepterar man att preff-tryckmaskinen troligen kommer fortsätta gå framöver och tror att ledningen kan hålla sig undan uppenbart dåliga affärer är det här dock en attraktiv utdelningsplacering. Rådet för Tingsvalvets preferensaktie blir köp."

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Börskollens syn på Tingsvalvets investeringar

Vi på Börskollen noterar att Tingsvalvets fastighetsportfölj har vuxit avsevärt, vilket indikerar en stark marknadsposition. Det är också värt att understryka att bolagets preferensaktie bedöms vara en stabil utdelningsplacering, något som kan tilltala investerare som söker pålitlig avkastning.

Börskollen om Tingsvalvet

Tingsvalvet är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TINGS A på Spotlight. Tingsvalvet verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 170 st ägare hos Avanza samt 76 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Tingsvalvet Fastighets är ett företag inom fastighetsbranschen. Företaget driver sin verksamhet genom flera dotterbolag, med fokus på att äga och förvalta både fast och lös egendom. Deras huvudsakliga verksamhet är inriktad på kontors- och detaljhandelsfastigheter som kräver renovering och utveckling. Projekten genomförs i samarbete med andra aktörer på fastighetsmarknaden. Företagets huvudkontor är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Tingsvalvet, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tingsvalvet

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tingsvalvet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt