Tips för att undvika en skuldfälla under Black Week
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Privatekonomi

Tips för att undvika en skuldfälla under Black Week

Tips

Black Week, den stora shoppingveckan, står för dörren. Även om det är rea, är det viktigt att hålla ett öga på utgifterna. Här är fyra råd för att inte hamna i skuldfällan eller dra på sig onödiga kostnader.

Undvik att skjuta upp betalningar

Många affärer erbjuder delbetalning som ett alternativ vid köp. Detta kan verka lockande, särskilt om lönen börjar sina i slutet av månaden. Men när fakturan kommer måste du kunna betala den. Om du är osäker på om du kan göra det, bör du överväga att avstå från köpet.

Förstå kostnaden för sena betalningar

Det är vanligtvis billigare att betala direkt. Låneräntor och avgifter kan göra att den skjorta du köpte på rea faktiskt slutar kosta dubbelt så mycket.

Butiker som säljer varor som elektronik och vitvaror erbjuder ofta produktförsäkringar. Dessa är dock ofta onödiga.

Butiker som säljer varor som elektronik och vitvaror erbjuder ofta produktförsäkringar. Dessa är dock ofta onödiga eftersom många hemförsäkringar har ett allriskförsäkring, även känd som "drulleförsäkring". Detta skydd täcker när dessa produkter till exempel går sönder eller blir stulna.

Detta skriver fi.se om.

Undvik att lösa ut gamla lån med nya

Många företag erbjuder lägre månadskostnader om du samlar dina lån hos dem. Men oftast leder detta till en längre avbetalningstid, vilket innebär att du i slutändan betalar mer. Att snabbt betala av ett lån är alltid det billigaste alternativet. Dessutom kan det fynd du gjorde under Black Week 2023 kännas mindre spännande om du fortfarande betalar för det 2024 och 2025.

Läs också: Här hittar du bästa sparräntan just nu

Vad är Black Friday och Black Week?

Black Friday markerar en dag då e-handelsföretag lockar kunder med attraktiva rabatter och sänkta priser. Denna tradition har utvecklats till att omfatta "Black Week", en utsträckt version av Black Friday, som syftar till att kickstarta julhandeln och erbjuda konsumenterna chansen att göra kap på diverse produkter till exceptionellt låga priser.

Denna tradition har sitt ursprung i USA, där den började redan under 1960-talet. Sedan dess har fenomenet Black Friday och Black Week spridit sig globalt, och idag är det en fast tradition för företag världen över, både i fysiska butiker och online.

I Sverige slog Black Friday igenom först omkring 2013, men har sedan dess snabbt blivit en populär händelse, uppmärksammad både i fysiska butiker och på nätet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt