Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tips

Tips för att undvika en skuldfälla under Black Week

Black Week, den stora shoppingveckan, står för dörren. Även om det är rea, är det viktigt att hålla ett öga på utgifterna. Här är fyra råd för att inte hamna i skuldfällan eller dra på sig onödiga kostnader.

Undvik att skjuta upp betalningar

Många affärer erbjuder delbetalning som ett alternativ vid köp. Detta kan verka lockande, särskilt om lönen börjar sina i slutet av månaden. Men när fakturan kommer måste du kunna betala den. Om du är osäker på om du kan göra det, bör du överväga att avstå från köpet.

Förstå kostnaden för sena betalningar

Det är vanligtvis billigare att betala direkt. Låneräntor och avgifter kan göra att den skjorta du köpte på rea faktiskt slutar kosta dubbelt så mycket.

Butiker som säljer varor som elektronik och vitvaror erbjuder ofta produktförsäkringar. Dessa är dock ofta onödiga.

Butiker som säljer varor som elektronik och vitvaror erbjuder ofta produktförsäkringar. Dessa är dock ofta onödiga eftersom många hemförsäkringar har ett allriskförsäkring, även känd som "drulleförsäkring". Detta skydd täcker när dessa produkter till exempel går sönder eller blir stulna.

Detta skriver fi.se om.

Undvik att lösa ut gamla lån med nya

Många företag erbjuder lägre månadskostnader om du samlar dina lån hos dem. Men oftast leder detta till en längre avbetalningstid, vilket innebär att du i slutändan betalar mer. Att snabbt betala av ett lån är alltid det billigaste alternativet. Dessutom kan det fynd du gjorde under Black Week 2023 kännas mindre spännande om du fortfarande betalar för det 2024 och 2025.

Läs också: Här hittar du bästa sparräntan just nu

Vad är Black Friday och Black Week?

Black Friday markerar en dag då e-handelsföretag lockar kunder med attraktiva rabatter och sänkta priser. Denna tradition har utvecklats till att omfatta "Black Week", en utsträckt version av Black Friday, som syftar till att kickstarta julhandeln och erbjuda konsumenterna chansen att göra kap på diverse produkter till exceptionellt låga priser.

Denna tradition har sitt ursprung i USA, där den började redan under 1960-talet. Sedan dess har fenomenet Black Friday och Black Week spridit sig globalt, och idag är det en fast tradition för företag världen över, både i fysiska butiker och online.

I Sverige slog Black Friday igenom först omkring 2013, men har sedan dess snabbt blivit en populär händelse, uppmärksammad både i fysiska butiker och på nätet.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.