Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hon

Hon hackar ditt företag mot betalning

Wilma Emanuelsson, 20 år, är inte bara företagsledare för sitt eget företag Itrack Reading, hon är även en professionell hacker, föreläsare och styrelseledamot. Trots sin unga ålder har hon gjort sig ett namn inom techvärlden, och hon har inga planer på att sakta ner. Med en stark övertygelse om att säkerheten inom IT vilar på en utbildad arbetskraft, jobbar hon på att förändra synen på IT-säkerhet.

Wilma tog studenten förra året men har haft fullt upp sedan dess. Hon jobbar heltid med sitt företag Itrack Reading och konsulterar vid sidan om som professionell hacker. Hon har även föreläst på flera stora konferenser, inklusive Women in Tech och TEDx.

Det vanligaste misstaget företag gör är att lägga enbart fokus på brandväggar och att säkra nätverk

Företag missar den mänskliga aspekten av IT-säkerhet

Wilma menar att företag ofta missar den mänskliga aspekten i IT-säkerheten. "Det vanligaste misstaget företag gör är att lägga enbart fokus på brandväggar och att säkra nätverk – alltså den tekniska sidan av it-försvar – men glömmer helt av den största sårbarheten: människor. Om inte de anställda har rätt utbildning och tar hotet på allvar kommer en organisation aldrig nå en hög nivå av säkerhet", säger hon.

Hela reportaget kan du läsa hos DI Digital

En innovation för dyslektiker

För två år sedan vann Emanuelsson första pris i programmeringseventet Hack your world för gymnasieelever med idén till ett nytt hjälpmedel för dyslektiker. Hon grundade företaget Itrack Reading där hon äger 80 procent. Tillsammans med delägaren Lee Johannisson jobbar hon nu för att kunna lansera produkten i slutet av 2024. Itrack Reading kombinerar avläsning av ögonrörelser på en datorskärm och maskininlärning för att översätta det ögonen ser till ljud – i realtid.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.