Toyota höjer prognosen – aktien lyfter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Toyota höjer prognosen – aktien lyfter

Toyota

Toyota Motors aktie lyfter markant på Tokyobörsen sedan den japanska biltillverkaren höjt vinstprognosen för räkenskapsåret – trots kända problem med dotterbolag som Daihatsu och Toyota Industries.

Toyota Motors aktie lyfter markant på Tokyobörsen sedan den japanska biltillverkaren höjt vinstprognosen för räkenskapsåret – trots kända problem med dotterbolag som Daihatsu och Toyota Industries.

För räkenskapsåret som avslutas i mars räknar Toyota nu med en vinst på 4 900 miljarder yen (motsvarande 350 miljarder kronor). I senast föregående prognos från november räknade Toyota med en vinst på 4 500 miljarder yen.

För kvartalet som avslutades i december redovisar Toyota samtidigt ett rörelseresultat på 1 700 miljarder yen, ett vinstlyft på 76 procent. Det var bättre än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med 1 330 miljarder yen.

Försäljningen under kvartalet lyfte 23 procent till 12 000 miljarder yen.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.