Tre amerikanska utdelningsaktier du kan köpa och behålla för alltid
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Tre amerikanska utdelningsaktier du kan köpa och behålla för alltid

Tre

Är du redo att dra ner på tillväxtraketerna och i stället bygga mer av en långsiktig portfölj med bra utdelningshistorik? Du är inte ensam. Många investerare minskar i regel sin aktivitetsnivå ju längre de befunnit sig på aktiemarknaden och när man insett att det är svårt med timing vilket ger en mer passiv inställning till "stockpicking" och även dragning åt utdelningsaktier hos vissa.

Här är en genomgång av tre stabila utdelningsaktier på den amerikanska börsen som du kan köpa nu och behålla för för alltid, iaf enligt investerarkollektivet The Motley Fool.

  • Bank of America, en stadig utdelningsaktie med potential för fortsatt tillväxt.
  • W. P. Carey, en fastighetsinvesteringsfond (REIT) med en utdelning på 6,3%.
  • Philip Morris International, en tobaksjätte med en stabil utdelning på 5,7%.

Bank of America

Bank of America kanske inte verkar spännande, men dess utdelningshistorik är stabil, vilket gör det till en investering du kan köpa och behålla "för alltid". Trots att bankaktier inte alltid presterar bra under kontraktionsfasen av ekonomiska cykler, har Bank of America stadigt höjt sin utdelning under de senaste fem åren.

Med en utdelning på 2,7% och mindre än en tredjedel av dess vinst per aktie som går till utdelningar, har banken mycket flexibilitet för fortsatt tillväxt.

W. P. Carey

W.P. Carey är kanske inte ett känt namn för gemene man i Sverige, men dess nuvarande utdelning på 6,3% gör det till en attraktiv investering för utdelningsinvesterare. W.P. Carey är en REIT, eller "Real Estate Investment Trust", vilket är ett företag som äger, och ofta även förvaltar, fastigheter som genererar inkomster.

Som en REIT, överför företaget många av de kostnader som normalt skulle betalas av fastighetsägaren till sina hyresgäster. Detta har visat sig vara en stor fördel, med inflation som driver upp kostnaderna för fastigheter. Trots att REIT:er är känsliga för ränteändringar, är W. P. Carey ett attraktivt alternativ för långsiktiga investerare enligt analysen.

Philip Morris International

Slutligen, lägg tobaksjätten Philip Morris International till din lista över aktier att köpa och behålla för alltid. Trots att tobaksanvändning är en allvarlig hälsorisk, är rökning fortfarande förvånansvärt vanligt.

Med välkända cigarettmärken som Marlboro, Parliament och Chesterfield är företaget väl positionerat för att fortsätta fånga åtminstone sin rättvisa andel av denna branch. Dessutom står företagets "rök-fria" tobaksteknologi Iqos för en växande del av försäljningen, vilket kan bidra till att kompensera för minskningar i cigarettförsäljningen i framgent.

På Börskollen förstår vi att det kan vara svårt att hitta pålitliga utdelningsaktier för långsiktigt ägande, men dessa tre aktier erbjuder stabila utdelningar och potential för fortsatt tillväxt och kanske kan fungera som inspiration till en utdelningsportfölj. Men som alltid: glöm inte att läsa på och göra din egna analys innan du gör en eventuell investering.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bank of America

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt