Tre lovande AI-aktier – som alternativ till Nvidia
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tre lovande AI-aktier – som alternativ till Nvidia

Tre

Nvidia ses som ett av de mest givande casen att investera i föratt komma åt den växande marknaden för artificiell intelligens (AI). Men med aktiens nuvarande värdering kan investerare som vill exponera sig mot AI-marknaden överväga tre andra aktier i samma branch till en lägre värdering enligt "The Motley Fool".

  • Super Micro Computer, mer känt som Supermicro, producerar högpresterande servrar och har ett starkt samarbete med Nvidia, vilket ger dem tillgång till förstklassiga datacenter.
  • Taiwan Semiconductor Manufacturing, mer känt som TSMC, är världens största och mest tekniskt avancerade kontraktschipstillverkare. De tillverkar chip åt en lång lista av stora bolag, inklusive Nvidia.
  • Alphabet äger världens största sökmotor och onlineannonseringsföretag, samt den tredje största molninfrastrukturplattformen. De knyter samman alla dessa tjänster med sina egna AI-algoritmer.

Super Micro Computer: Dedikerade AI-servrar

Supermicro, som producerar högpresterande servrar, har ett starkt samarbete med Nvidia vilket ger dem tillgång till deras förstklassiga datacenter-GPU:er innan sina större konkurrenter.

Denna position har lett till att försäljningen av deras AI-servrar har skjutit i höjden i takt med att AI-marknaden växt. Supermicros förväntade intäkter väntas öka med 103% under räkenskapsåret 2024.

TSMC: Central spelare inom halvledare och AI

TSMC tillverkar chip åt en lång lista av stora chiptillverkare, inklusive Nvidia. Dessa chip används för att tillverka världens minsta, tätaste och mest energieffektiva chip.

TSMC förväntas öka sin omsättning med mer än 20% under 2024, drivet av återhämtning på smartphone- och PC-marknaderna, en ökning i produktionen av deras senaste 3nm-chip och en stark tillväxt på AI-marknaden.

Läs också: AI-aktier som investering (guide) – Bästa AI-aktierna på börsen februari 2024

Alphabet: Diversifierad AI-exponering

Alphabet äger en rad tjänster och plattformar, alla knutna samman med hjälp av företagets egna AI-algoritmer. Alphabet är redan en av världens största köpare av Nvidias datacenter-GPU:er och har börjat utveckla egna AI-processorer för att gradvis minska sitt beroende av bland annat Nvidias chip. Analytiker förväntar sig att Alphabets omsättning och vinst kommer att öka med 11% respektive 16% under 2024.

Detta skriver Yahoo Finance.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alphabet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.