Tre nya Boeing-incidenter rapporterade – aktien under hård press
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Tre nya Boeing-incidenter rapporterade – aktien under hård press

Tre

Boeing har haft ett tufft år och det verkar inte bli lättare. En rad incidenter, inklusive en dörrplugg som lossnade på en Boeing 737 Max-9 i januari, har lett till hård kritik mot företaget. De senaste 24 timmarna har det rapporterats om tre olyckor kopplade till Boeings flygplan, enligt SVT.

  • Tre incidenter kopplade till Boeings flygplan har rapporterats under det senaste dygnet.
  • Boeings aktie har fallit med över 30 procent på New York-börsen sedan början av året.

Olyckor och tekniska problem

På torsdagen rapporterades det om ett Boeing 737-300 som skred av landningsbanan i Senegal. Ombord fanns 85 personer, varav minst tio skadades, fyra allvarligt.

Samma dag exploderade ett av däcken på ett Boeing 737-800 vid landning på Gazipasa flygplats i Turkiet. Lyckligtvis skadades ingen av de 190 passagerarna.

Mindre än ett dygn tidigare uppstod problem med det främre landningsstället på ett Fedex-plan av modellen Boeing 767 i Istanbul, men även i detta fall undkom alla ombord oskadda.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Boeings aktie faller

Vi på Börskollen har noterat att Boeings aktie har tappat markant sedan årsskiftet. Sedan början av året har företagets aktie fallit med över 30 procent på New York-börsen. Dessa händelser kommer sannolikt att påverka företagets framtida prestationer och investerarnas förtroende för företaget.

Börskollen om Boeing

Boeing är en global flygplanstillverkare. Bolaget inriktar sig mot flera segment och erbjuder idag, förutom tillverkning av reguljära och kommersiella flygplan, även flygplan för försvarsindustrin, samt rymdsektorn. Bolaget designar och tillverkar jetliners, militära flygplan, satelliter, samt missil- och lanseringssystem. Boeing grundades 1916 och har sitt huvudkontor i Chicago, Illinois.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Boeing, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Boeing

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Boeing

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt