Truecaller i samarbete med Microsoft – personlig AI-röst för användare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Truecaller i samarbete med Microsoft – personlig AI-röst för användare

Truecaller

Truecaller har meddelat ett nytt samarbete med Microsoft för att integrera Personal Voice-teknologin från Microsofts Azure AI Speech med Truecallers AI Assistent. Detta samarbete innebär att användare kan skapa en digital version av sin egen röst och använda den i assistenten.

  • Truecaller integrerar Microsofts Personal Voice-teknologi.
  • Användare kan skapa en digital version av sin egen röst.
  • Samarbetet syftar till att ge en mer personlig kommunikationsupplevelse.

Ny AI-funktionalitet i Truecaller

Kommunikationsappen Truecaller har annonserat ett samarbete med Microsoft för att använda den nya Personal Voice-teknologin från Microsofts Azure AI Speech. Genom denna integration kan användare av Truecallers AI Assistent, som lanserades i september 2022, skapa en digital version av sin egen röst och använda den i assistenten.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Förbättrad användarupplevelse

Enligt Truecaller innebär detta att om du redan använder Assistant i din Truecaller-app, kan den som ringer höra en återgivning av din naturliga röst, istället för en av de många digitala assistenter som annars erbjuds. Detta förväntas skapa en mer verkligt personlig och engagerande kommunikationsupplevelse.

Raphael Mimoun, Product Director & General Manager på Truecaller Israel, menar att denna banbrytande funktionalitet inte bara ger användarna en känsla av trygghet från en välkänd röst, utan även visar på möjligheterna att transformera vårt sätt att interagera med våra digitala assistenter med hjälp av AI.

Vi på Börskollen ser fram emot att följa hur detta samarbete utvecklar sig och hur det kan påverka användarupplevelsen för Truecallers många användare världen över.

Börskollen om Truecaller

Truecaller är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TRUE B på Large Cap. Truecaller verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 11235 st ägare hos Avanza samt 2589 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Truecaller är verksamma inom teknikbranschen. Bolaget tillhandahåller en plattform för att verifiera kontakter via telefon och ger möjligheten att blockera oönskad kommunikation. Kunderna består av företag och privatpersoner. Utöver huvudverksamheten erbjuds även diverse mervärdestjänster. Bolaget är verksamma på en global nivå med huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Truecaller, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Truecaller

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt