Truecaller lanserar AI Call Scanner för att bekämpa AI-bedrägerier
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Truecaller lanserar AI Call Scanner för att bekämpa AI-bedrägerier

Truecaller

Truecaller har introducerat en ny funktion för att skydda användare från bedrägerier utförda med hjälp av artificiell intelligens. Funktionen, som kallas AI Call Scanner, varnar användare i realtid om en röst på telefonen är AI-genererad. Den lanseras först för Android-enheter med planer på att expandera till iOS.

  • Truecaller lanserar AI Call Scanner för att upptäcka AI-genererade röster.
  • Funktionen kommer initialt till Android, med en iOS-version på gång.
  • VD Alan Mamedi framhäver vikten av denna innovation för bedrägeribekämpning.

Ny teknik för ökad säkerhet

Truecaller har nyligen introducerat en banbrytande funktion som syftar till att skydda användare från bedrägerier som använder artificiell intelligens. Funktionen, kallad AI Call Scanner, har utvecklats för att i realtid kunna varna användare om att en röst som hörs på telefonen är genererad av AI. Enligt ett pressmeddelande från företaget lanseras funktionen initialt för Android-enheter, men en iOS-version är också under utveckling.

Fungerar i realtid

AI Call Scanner är utformad för att fungera i realtid, vilket innebär att användaren omedelbart får en varning om samtalet misstänks vara en del av ett bedrägeri. Detta kan vara särskilt användbart i en tid där AI-tekniker blir alltmer sofistikerade och svårare att upptäcka. Funktionen är en viktig del av Truecallers bredare strategi för att använda AI-teknologi för att bekämpa bedrägerier.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Truecallers strategi för bekämpning av bedrägerier

Alan Mamedi, medgrundare och vd för Truecaller, uttrycker stolthet över den nya funktionen och dess potential att skydda användare. "Vårt mål har varit att hitta en effektiv och pålitlig lösning innan den här typen av bedrägerier blir ohanterliga. Jag är stolt över att kunna presentera Truecaller som världens första uppringningsfunktion med inbyggd AI-röstigenkänning. Truecaller använder redan AI på många olika sätt, och detta är en logisk och mycket efterlängtad förlängning av Truecallers funktionalitet inom bedrägeribekämpning", säger Mamedi.

På Börskollen ser vi positivt på Truecallers initiativ att ta itu med de växande hoten från AI-genererade bedrägerier och ser fram emot att följa utvecklingen av denna teknik.

Börskollen om Truecaller

Truecaller är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TRUE B på Large Cap. Truecaller verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 11292 st ägare hos Avanza samt 2619 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Truecaller är ett företag inom tekniksektorn. De erbjuder en plattform som hjälper användare att bekräfta telefonkontakter och blockera oönskade samtal. Deras kundbas inkluderar både företag och privatpersoner. Förutom sin kärnverksamhet tillhandahåller de även olika tilläggstjänster. Företaget är verksamt internationellt och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Truecaller, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Truecaller

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Truecaller

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt