Truecaller: Tillfällig svacka eller långvariga problem?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Truecaller: Tillfällig svacka eller långvariga problem?

Truecaller:

Den populära appen Truecaller står inför en utmaning. Ett intäktstapp under det tredje kvartalet väcker frågor om den avmattade annonskonjunkturen är ett kortvarigt problem eller om det är början på en mer allvarlig nedgång. Bolagets framgång på aktiemarknaden kan vara beroende av om den kan upprätthålla en högre tillväxt än den digitala annonsmarknaden, enligt en analys från Affärsvärlden.

Kan Truecaller återhämta sig?

Truecallers intäktstapp har lett till osäkerhet kring företagets ekonomiska framtid. Frågan som nu ställs är om det handlar om en tillfällig svacka på grund av en svag annonskonjunktur, eller om det är ett tecken på mer långvariga problem. Företagets förmåga att återhämta sig är avgörande för dess fortsatta framgång på aktiemarknaden.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens analys av situationen

Affärsvärlden har analyserat situationen och konstaterar att Truecaller behöver upprätthålla en högre tillväxt än den digitala annonsmarknaden för att aktien ska vara intressant för investerare. Affärsvärlden uttrycker dock en viss tveksamhet inför företagets förmåga att återhämta sig och ger därför ett neutralt råd till potentiella investerare.

Om Truecaller

Truecaller är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 11857st ägare hos Avanza samt 2765st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Truecaller är verksamma inom teknikbranschen. Bolaget tillhandahåller en plattform för att verifiera kontakter via telefon och ger möjligheten att blockera oönskad kommunikation. Kunderna består av företag och privatpersoner. Utöver huvudverksamheten erbjuds även diverse mervärdestjänster. Bolaget är verksamma på en global nivå med huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Truecaller

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Truecaller

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt