Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Truecaller:

Truecaller: Tillfällig svacka eller långvariga problem?

Den populära appen Truecaller står inför en utmaning. Ett intäktstapp under det tredje kvartalet väcker frågor om den avmattade annonskonjunkturen är ett kortvarigt problem eller om det är början på en mer allvarlig nedgång. Bolagets framgång på aktiemarknaden kan vara beroende av om den kan upprätthålla en högre tillväxt än den digitala annonsmarknaden, enligt en analys från Affärsvärlden.

Kan Truecaller återhämta sig?

Truecallers intäktstapp har lett till osäkerhet kring företagets ekonomiska framtid. Frågan som nu ställs är om det handlar om en tillfällig svacka på grund av en svag annonskonjunktur, eller om det är ett tecken på mer långvariga problem. Företagets förmåga att återhämta sig är avgörande för dess fortsatta framgång på aktiemarknaden.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens analys av situationen

Affärsvärlden har analyserat situationen och konstaterar att Truecaller behöver upprätthålla en högre tillväxt än den digitala annonsmarknaden för att aktien ska vara intressant för investerare. Affärsvärlden uttrycker dock en viss tveksamhet inför företagets förmåga att återhämta sig och ger därför ett neutralt råd till potentiella investerare.

Om Truecaller

Truecaller är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 11857st ägare hos Avanza samt 2765st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Truecaller är verksamma inom teknikbranschen. Bolaget tillhandahåller en plattform för att verifiera kontakter via telefon och ger möjligheten att blockera oönskad kommunikation. Kunderna består av företag och privatpersoner. Utöver huvudverksamheten erbjuds även diverse mervärdestjänster. Bolaget är verksamma på en global nivå med huvudkontor i Stockholm.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Truecaller

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Truecaller

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.