Trustly om noteringsplanerna: "Behöver mer tid att visa värdet av vår open banking-teknik"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Trustly om noteringsplanerna: "Behöver mer tid att visa värdet av vår open banking-teknik"

Trustly

Betalteknikföretaget Trustly rapporterar en betydande ökning av både intäkter och justerat ebitda för 2023, jämfört med föregående år. Intäkterna steg med 14 procent till nästan 2,7 miljarder kronor, medan justerat ebitda ökade med 51 procent. Trots denna positiva utveckling ökade nettoförlusten till 1,05 miljarder kronor.

  • Intäkterna steg med 14 procent till nästan 2,7 miljarder kronor.
  • Justerat ebitda ökade med 51 procent till 515 miljoner kronor.
  • Nettoförlusten ökade till 1,05 miljarder kronor.

Stark försäljningsökning under andra halvåret

Trustlys intäkter ökade med 14 procent under 2023, vilket innebar att de nådde nästan 2,7 miljarder kronor. Försäljningen tog fart under andra halvåret och ökade med 27 procent jämfört med samma period föregående år. En viktig faktor bakom denna uppgång var lanseringen av Azura, företagets egenutvecklade teknikmotor som förenklar e-handel för konsumenter.

VD Johan Tjärnberg uttryckte sin tillfredsställelse med effekten av Azura: "Vi gjorde nästan ingen införsäljning mot större kunder innan Azura kom ut. Effekten har faktiskt blivit till och med något bättre än vad jag trodde och det blev det ett trendskifte där kring sommaren."

Ökade förluster trots förbättrat ebitda

Den ökade försäljningen bidrog till att justerat ebitda förbättrades till 515 miljoner kronor, vilket representerar en ökning på 51 procent. Trots detta ökade nettoförlusten till 1,05 miljarder kronor, jämfört med drygt 400 miljoner kronor året innan. Tjärnberg förklarade att de ökade förlusterna beror på tilläggsköpeskillingar för förvärvade bolag, avskrivningar och amorteringar av tidigare förvärv samt räntekostnader och skatter.

“Vi behöver ytterligare ett eller två år för att verkligen visa marknaden att open banking är på gång, det är här”, sade Tjärnberg till CNBC i samband med årssiffrorna.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ingen omedelbar börsnotering planerad

Trustly har tidigare övervägt en börsnotering, men ställde in planerna våren 2021. Enligt Tjärnberg behöver företaget mer tid för att visa investerare värdet av sin open banking-teknik innan de tar steget till börsen.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa Trustlys utveckling noga under de kommande åren, särskilt med tanke på deras ambitioner att bevisa värdet av sin teknik och potentiella framtida börsnotering.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Trustly

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Trustly

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt