TSMC satsar på ny halvledarfabrik i Japan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

TSMC satsar på ny halvledarfabrik i Japan

TSMC

Halvledartillverkaren Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) planerar att bygga en andra fabrik för chiptillverkning i Japan.

Halvledartillverkaren Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) planerar att bygga en andra fabrik för chiptillverkning i Japan. Beskedet är en storseger för Japans premiärminister Fumio Kishida, som hoppas att det ska bidra till ett industriellt lyft i landet.

Fabriken ska byggas av JASM, ett japanskt bolag där TSMC har en kontrollpost, men där japanska biltillverkaren Toyota Motor nu går in som investerare också.

Den nya fabriken ska enligt planerna byggas nära JASM:s befintliga anläggning i Kumamoto i sydvästra Japan och vara klar för att tas i bruk i slutet av 2027.

TSMC har inför bygget godkänt en kapitalinjektion på som högst 5,26 miljarder dollar i JASM.

TSMC överväger utöver detta projekt att också bygga en tredje japansk fabrik.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Taiwan Semiconductor Manufacturing

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Taiwan Semiconductor Manufacturing

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.