TUI överväger att lämna Londonbörsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

TUI överväger att lämna Londonbörsen

TUI

Den tyska resekoncernen TUI – en av Sveriges största researrangörer – kan vara på väg att lämna Londonbörsen. Det skulle bli ett i raden av stora bolag som lämnar den brittiska marknaden efter brexit.

Frågan om var TUI-aktien ska vara noterad avgörs av ägarna på en stämma under tisdagen.

TUI är bara ett exempel på en rad kända bolag – däribland irländska Ryanair Holdings – som just nu överväger att lämna den brittiska börsen. Ett huvudmotiv är att det brittiska utträdet ur EU har komplicerat regelefterlevnaden för företag, vilket ökar företagens administrativa kostnader.

Stora brittiska bolag, som chiptillverkaren ARM Holdings, valde i höstas att notera aktien på Nasdaq i New York i stället för på Londonbörsen. Och den irländska byggproduktstillverkaren CRH – med Christer Gardells Cevian som storägare – har redan flyttat sin primärnotering från London till New York.

Förlags- och utbildningsföretaget Pearson, ett annat stort Cevian-innehav, har också haft frågan om en flytt från London till New York uppe för diskussion.

– TUI:s avnotering skulle bli ytterligare ett bevis för att Londonbörsen riskerar att förlora sin position som primärmarknad, säger Delphine Currie, delägare i advokat och konsultbyrån Reed Smith.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Arm

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.