TUI överväger att lämna Londonbörsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

TUI överväger att lämna Londonbörsen

TUI

Den tyska resekoncernen TUI – en av Sveriges största researrangörer – kan vara på väg att lämna Londonbörsen. Det skulle bli ett i raden av stora bolag som lämnar den brittiska marknaden efter brexit.

Frågan om var TUI-aktien ska vara noterad avgörs av ägarna på en stämma under tisdagen.

TUI är bara ett exempel på en rad kända bolag – däribland irländska Ryanair Holdings – som just nu överväger att lämna den brittiska börsen. Ett huvudmotiv är att det brittiska utträdet ur EU har komplicerat regelefterlevnaden för företag, vilket ökar företagens administrativa kostnader.

Stora brittiska bolag, som chiptillverkaren ARM Holdings, valde i höstas att notera aktien på Nasdaq i New York i stället för på Londonbörsen. Och den irländska byggproduktstillverkaren CRH – med Christer Gardells Cevian som storägare – har redan flyttat sin primärnotering från London till New York.

Förlags- och utbildningsföretaget Pearson, ett annat stort Cevian-innehav, har också haft frågan om en flytt från London till New York uppe för diskussion.

– TUI:s avnotering skulle bli ytterligare ett bevis för att Londonbörsen riskerar att förlora sin position som primärmarknad, säger Delphine Currie, delägare i advokat och konsultbyrån Reed Smith.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Arm

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt