Turkiet stoppar handeln med Israel
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Turkiet stoppar handeln med Israel

Turkiet

Turkiet har beslutat att från och med torsdagen stoppa all handel med Israel. Både export- och importvaror berörs av stoppet.

Det turkiska handelsdepartement offentliggjorde beslutet på torsdagskvällen, och skriver att handeln kommer att vara stoppad till dess att den israeliska regeringen tillåter ett "oavbrutet flöde" av humanitärt bistånd till Gaza.

Israels utrikesminister Israel Katz uppger att landet kommer att söka alternativa handelspartner för att kompensera den frusna handeln. Han anklagar Turkiet för att frångå internationella avtal och går hårt åt landets president Recep Tayyip Erdogan.

"Det här är ett beteende av en diktator som trampar på det turkiska folkets och näringslivets intressen, och samtidigt ignorerar internationella handelsavtal", skriver Katz på X.

Enligt Bloomberg, med hänvisning till den turkiska statistikmyndigheten, var handeln mellan de båda länderna värd 6,8 miljarder dollar i fjol, och bestod till 76 procent av turkisk export.

Tonläget mellan de båda länderna har blivit allt mer infekterat i takt med att kriget mellan Israel och terrorstämplade Hamas i Gazaremsan rullat vidare.

Redan i april stoppade Turkiet delar av sin export till Israel, och regeringen i Ankara har tidigare fått kritik för att handeln med Israel bibehållits under tiden kriget pågått.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt