Uber Eats börjar leverera mat med självkörande bilar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Uber Eats börjar leverera mat med självkörande bilar

Uber

Uber Eats-kunder i Phoenix i USA kan inom kort börja få sina beställningar levererade med hjälp av Waymo's självkörande bilar. Den nya servicen är ett led i det pågående samarbetet mellan de två bolagen. Samarbetet syftar till att främja nollutsläppsresor och frigöra större innovation för konsumenter och handlare.

  • Phoenix blir den sjunde platsen för självkörande leveranser via Uber Eats, men den första där leveranserna sker med Waymo's bilar.
  • Waymo's Jaguar I-PACE-elbilar kommer att användas för leveranserna.
  • Uber har inte uttalat sig om framtida planer på att expandera Waymo-leveranser till fler städer.

Det nya samarbetet, som lanseras på onsdag, markerar den officiella starten på Ubers leveranspartnerskap med Waymo. Detta är en del av ett större flerårigt samarbete mellan företagen som tillkännagavs förra året. I oktober började Uber erbjuda resor i Waymo's självkörande fordon i Phoenix.

Samarbete med flera robotikföretag

För Uber Eats är Phoenix det sjunde området med autonoma leveranser, men det första där leveransappen kommer att använda Waymo's fordon. Uber Eats har redan samarbetat med robotikföretagen Cartken, Motional, Nuro och Serve Robotics för att testa autonoma leveranser på andra marknader.

Detta rapporterar CNBC om.

Utökning av servicen

Tjänsten i Arizona är begränsad till Uber Eats-användare i Phoenix, Chandler, Mesa och Tempe, och beställningar kommer att kunna göras från utvalda handlare i dessa städer. En talesperson för Uber berättade för CNBC att listan över serviceområden växer, och att fler restauranger kommer att vara berättigade till autonoma leveranser de kommande veckorna.

Leveranserna kommer att ske med Waymo's Jaguar I-PACE-elbilar. Talespersonen tillade att Waymo, som ägs av Alphabet, inte offentliggör storleken på sin flotta.

Uber Eats-användare i områden som betjänas av Waymo kan välja att få sina varor levererade av en kurir. Med Waymo kommer standardavgifter att gälla, men kunderna kommer inte att debiteras för dricks, enligt Ubers talesperson.

Vi på Börskollen ser fram emot att följa utvecklingen och framtida samarbeten inom detta snabbväxande område inom logistik- och matleveransbranschen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Uber Technologies

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt