Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

UBS

UBS återupptar försäljning av omdebatterade obligationer

I ett oväntat drag har den schweiziska storbanken UBS återupptagit försäljningen av de kontroversiella högränteobligationerna, kända som AT1. Dessa obligationer var i rampljuset tidigare i år när UBS tog över Credit Suisse, vilket resulterade i stora nedskrivningar och orsakade upprörda känslor bland obligationsinnehavare.

Enligt en rapport från CNBC är UBS nu åter i färd med att sälja dessa högränteobligationer, trots den tidigare kontroversen. Detta kan ses som ett oväntat drag, eftersom AT1-obligationerna, när UBS tog över Credit Suisse, ledde till en nedskrivning på 17 miljarder dollar. Det orsakade också starka reaktioner bland obligationsinnehavare, eftersom det bröt mot den vedertagna principen att obligationsinnehavare ska prioriteras före aktieägare vid en konkurs.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

UBS erbjuder två trancher av AT1 i dollar

UBS har meddelat att de erbjuder två trancher av AT1 i dollar. Dock har banken valt att inte avslöja ytterligare detaljer kring försäljningen, utan har uttalat att mer information kommer att ges när erbjudandet är helt avslutat.

Försäljningen av dessa obligationer kommer sannolikt att övervakas noggrant av marknadsaktörer, givet den tidigare kontroversen. Det återstår att se hur obligationsinnehavare och potentiella investerare svarar på denna återupptagna försäljning.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.