Undersökning avslöjar: Så många svenskar äger kryptovalutor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Undersökning avslöjar: Så många svenskar äger kryptovalutor

Undersökning

Nya siffror visar en ökande trend i ägandet av kryptovalutor bland svenska invånare, särskilt bland den yngre generationen. Enligt en rapport från EY och K33 Research, äger nästan hälften av svenskar under 30 år kryptovalutor. Undersökningen visar också att män är mer benägna att äga kryptovalutor jämfört med kvinnor.

  • Ökande ägande av kryptovalutor i Sverige, särskilt bland yngre generationen.
  • Män äger kryptovalutor i högre grad än kvinnor.
  • Förväntad tillväxt inom kryptovalutaägande under det kommande decenniet.

Undersökningen, som inbegrep över 1000 respondenter i Sverige, visar att 7 procent av den svenska befolkningen över 18 år äger någon form av digital valuta. Detta motsvarar cirka 550 000 svenskar.

"Kryptovaluta i Sverige är på väg mot en aldrig tidigare upplevd tillväxt", säger Anders Helseth, undersökningschef på K33 Research.

Millenniegenerationen i Sverige driver kryptovalutatrenden

Millenniegenerationen är de största drivkrafterna för denna trend, med 46 procent av kryptovalutaägarna under 30 år och 40 procent mellan 30–50 år. Undersökningen visar också att det är tre gånger mer sannolikt att män äger kryptovalutor jämfört med kvinnor.

Positiva framtidsutsikter för kryptovalutor

Undersökningen indikerar också en stark utveckling för adoptionen av och prissutvecklingen för kryptovalutor i framtiden. Inom det närmaste decenniet kommer cirka 20 procent av den svenska befolkningen över 18 år, eller cirka 1,6 miljoner svenskar, att äga kryptovalutor.

"Med tanke på det positiva mottagandet och den snabba utvecklingen av kryptovalutor bland svenskar, ser vi en möjlig trefaldig ökning under de kommande tio åren", säger Mads Ribe, Associate Partner på EY, och avslutar;

"Detta är en tydlig signal om en bred investeringskultur och bör tas på allvar av såväl etablerade investerare som tillsynsmyndigheter under ett år då EU:s Markets in Crypto Assets Regulation (MiCAR) träder i kraft".

Fördjupning: Om du är nyfiken på att lära dig mer om krypto och hur man investerar tipsar vi om våra guider Köpa Bitcoin och Köpa Ethereum.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt