Fin Wall Street-vecka avslutad med lite tvekan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Fin Wall Street-vecka avslutad med lite tvekan

Fin

Aktiekurserna på New York-börsen inledde starkt men mattades av och övergick i viss tvekan efter förväntan om att inflationstrycket stiger igen. Men veckan i stort visade mycket muntra siffror.

Alla tre stora index på Wall Street inledde fredagen tydligt uppåt. Men sedan kom en ny konsumentrapport från University of Michigan som pekar på förväntat höjt inflationstryck – och det var lite av en kalldusch för investerarna.

När börsen stängde hade breda S&P 500-index och Dow Jones industriindex stigit 0,2 respektive 0,3 procent medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex stängde oförändrat.

Räntan på amerikanska statsobligationer, oavsett löptid, steg rejält under dagen – ett tecken på minskat intresse för aktier.

På bolagsnivå märktes ett kraftigt kurslyft för läkemedelstillverkaren Novavax som steg 98,7 procent efter besked om licensavtal med ett franskt bolag värderat till drygt 16 miljarder svenska kronor.

I ett större perspektiv är New York-börsen inne i en uppgångsperiod och Dow Jones industriindex har stigit åtta dagar i rad, som resultat av duvaktiga uttalanden från centralbankshåll samtidigt som arbetsmarknaden försvagats i USA.

Detta ses som ett tecken på att räntesänkningar kan vara på ingång.

Veckan i stort var den bästa i år för Dow Jones industriindex med en uppgång på 2,2 procent. S&P 500 steg 1,9 och Nasdaqs kompositindex 1,1 procent under veckan.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt