USA förbereder potentiella sanktioner mot kinesiska banker
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

USA förbereder potentiella sanktioner mot kinesiska banker

USA

USA planerar att införa sanktioner mot flera kinesiska banker i ett försök att stoppa Kinas ekonomiska stöd till Rysslands krigsindustri, rapporterar Wall Street Journal. Om dessa sanktioner implementeras kan kinesiska banker riskera att uteslutas från det globala finansiella systemet. Denna information kommer i ljuset av den kommande resan som USA:s utrikesminister, Antony Blinken, planerar att göra till Kina.

  • Sanktioner mot kinesiska banker är under planering i USA för att stoppa Kinas ekonomiska stöd till Rysslands krigsindustri.
  • Om sanktionerna införs kan kinesiska banker riskera att uteslutas från det globala finansiella systemet.
  • USA:s utrikesminister Antony Blinken ska snart besöka Kina och har tidigare kritiserat landet för sitt stöd till Ryssland.

Sanktionerna, som är under planering, syftar till att hindra Kinas ekonomiska stöd till Ryssland genom att potentiellt utesluta kinesiska banker från det globala finansiella systemet. Denna drastiska åtgärd skulle kunna ha en signifikant påverkan på Kinas förmåga att stödja Rysslands krigsverksamhet.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Blinkens kommande besök till Kina

Uppgifterna om de möjliga sanktionerna kommer strax innan USA:s utrikesminister Antony Blinkens planerade besök till Kina. Under förra veckan kritiserade Blinken starkt Peking för dess stöd till Ryssland och pekade ut Kina som den främsta bidragsgivaren till Rysslands krig i Ukraina.

Enligt Blinken bidrar Kina till kriget genom att tillhandahålla kritiska komponenter för vapen till Ryssland. Detta är ett påstående som vi på Börskollen kommer att följa noggrant, då det har potential att påverka de globala ekonomiska och politiska relationerna avsevärt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt