Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

USA

USA och Kina efter mötet - "Vi är tillbaka med direkt, öppen och tydlig kommunikation"

Efter ett möte mellan de amerikanske presidenten Joe Biden och Kinas ledare Xi Jingping, har USA och Kina beslutat att återuppta sin militära kommunikation. Detta kommer efter att Kina bröt kommunikationen i augusti 2022. Diskussionen berörde även andra internationella angelägenheter, inklusive konflikten mellan Israel och Hamas.

Mötet, som rapporterats av flera medier, markerar ett viktigt steg i relationerna mellan de två supermakterna. Efter att ha brutit all militär kontakt för bara några månader sedan, har länderna nu bestämt sig för att återuppta dialogen.

Öppen och tydlig kommunikation

"Vi är tillbaka med direkt, öppen och tydlig kommunikation", sa Biden efter mötet. Detta signalerar en avsikt att återställa och förbättra kommunikationskanalerna mellan de två länderna, som har varit viktiga aktörer på den globala scenen.

Detta skriver SVT, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Kväs inte Kina

Under mötet uppmanade Xi USA att inte försöka kväva Kina i politiska frågor. Denna uppmaning kommer i en tid av ökade spänningar kring önationen Taiwan, ett territorium som Kina anser vara en del av sitt eget land.

Utöver militär kommunikation, utbytte Biden och Xi åsikter om en rad andra globala frågor. Detta inkluderade konflikten mellan Israel och Hamas, vilket rapporterades av brittiska Sky News. Biden bekräftade också att USA fortsätter att stå fast vid sin "ett Kina"-politik, vilket innebär formella kontakter med Kina och informella med Taiwan.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.