USA på väg mot Tiktok-förbud
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

USA på väg mot Tiktok-förbud

USA

USA kan vara på väg att förbjuda TIktok helt. En kommitté röstade enhälligt i frågan som nu tas vidare och som i slutändan kan påverka omkring 170 miljoner amerikaner.

Med röstsiffrorna 50–0 i representanthusets energi- och handelskommitté gick lagförslaget igenom natten till fredag svensk tid. Ingenting är nu definitivt klart ännu, lagförslaget behöver även godkännas av representanthuset, men det är ännu ett bevis för hur ifrågasatt den sociala medier-appen har blivit.

Om lagförslaget går igenom ger det ägarföretaget Bytedance 165 dagar eller mindre än 5 månader att sälja Tiktok, om det inte sker kommer det vara illegalt för till exempel Apple och Google att tillhandahålla appen, rapporterar CNN.

Just Bytedance har kommit att ifrågasättas utifrån misstänkta kopplingar till den kinesiska staten. När företagets vd framträdde i senaten för ett år sedan lyftes också hur olika desinformationskampanjer från det kinesiska kommunistpartiet skulle kunna spridas genom just Tiktok.

Affärstidningen Forbes har också rapporterat om att Tiktok publicerat annonser som haft statliga kopplingar, till exempel kring covid-hanteringen i Kina. Samtidigt har appen blivit omåttligt populär i USA precis som i övriga världen och bedöms ha 170 miljoner användare i USA. Tiktok ifrågasätter kraftigt de politiska åtgärderna och i ett uttalande som CNN tagit del av skriver man att detta kommer att "skada miljontals näringsverksamheter".

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien ByteDance

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt