Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

USA:s

USA:s styrränta kan komma att höjas igen

Neel Kashkari, chef för Federal Reserve i Minneapolis, uttrycker tveksamhet kring om USA:s centralbank har avslutat sin räntehöjningscykel. Han framför sin oro för en potentiell inflation över 2 procent, och menar att mer information behövs för att fatta beslut om räntepolitiken.

Under en intervju med Wall Street Journal delade Kashkari med sig av sina tankar om den amerikanska ekonomin. Han menade att USA:s ekonomi har visat sig vara motståndskraftig, men uttryckte samtidigt bekymmer för en potentiell inflation.

Oro för inflation

"Jag är orolig för att inflationen tickar upp igen", sade Kashkari. Han förklarade att viss data indikerar att inflationen kan överstiga 2 procent, vilket han ser som oroväckande. Trots denna oro, uttryckte Kashkari att han behöver mer information innan ett definitivt beslut om räntepolitiken kan fattas. "Jag är inte redo att säga att vi befinner oss på en bra plats", förklarade han.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Centralbankens agerande under observation

Under det senaste mötet med Federal Reserve, som hölls förra veckan, lämnades räntan oförändrad. Många tolkade uttalanden från Federal Reserve-chefen Jerome Powell som tecken på att centralbanken kanske har avslutat sin räntehöjningscykel. Kashkari anser dock att det är för tidigt att dra några slutsatser. Nästa möte med Federal Reserve äger rum i december.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.