USA:s styrränta kan komma att höjas igen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Privatekonomi

USA:s styrränta kan komma att höjas igen

USA:s

Neel Kashkari, chef för Federal Reserve i Minneapolis, uttrycker tveksamhet kring om USA:s centralbank har avslutat sin räntehöjningscykel. Han framför sin oro för en potentiell inflation över 2 procent, och menar att mer information behövs för att fatta beslut om räntepolitiken.

Under en intervju med Wall Street Journal delade Kashkari med sig av sina tankar om den amerikanska ekonomin. Han menade att USA:s ekonomi har visat sig vara motståndskraftig, men uttryckte samtidigt bekymmer för en potentiell inflation.

Oro för inflation

"Jag är orolig för att inflationen tickar upp igen", sade Kashkari. Han förklarade att viss data indikerar att inflationen kan överstiga 2 procent, vilket han ser som oroväckande. Trots denna oro, uttryckte Kashkari att han behöver mer information innan ett definitivt beslut om räntepolitiken kan fattas. "Jag är inte redo att säga att vi befinner oss på en bra plats", förklarade han.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Centralbankens agerande under observation

Under det senaste mötet med Federal Reserve, som hölls förra veckan, lämnades räntan oförändrad. Många tolkade uttalanden från Federal Reserve-chefen Jerome Powell som tecken på att centralbanken kanske har avslutat sin räntehöjningscykel. Kashkari anser dock att det är för tidigt att dra några slutsatser. Nästa möte med Federal Reserve äger rum i december.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt