USA:s teknikjättar driver även bostadsmarknaden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Bostad

USA:s teknikjättar driver även bostadsmarknaden

USA:s

Mycket av den senaste tidens aktierally i USA drivs av de stora teknikjättarnas enorma vinstframgångar. Det syns också på bostadsmarknaden i vissa områden, när företagens anställda köper bostäder. – Vi har så många förstagångsköpare.

Mycket av den senaste tidens aktierally i USA drivs av de stora teknikjättarnas enorma vinstframgångar. Det syns också på bostadsmarknaden i vissa områden, när företagens anställda köper bostäder.

– Vi har så många förstagångsköpare. De känner sig väldigt välbärgade, säger Julie Wyss, på mäklarfirman Keller Williams i San Jose i Kalifornien, till Bloomberg.

San Jose är den största staden i Silicon Valley, hem för många av de teknikbolag som just nu är inne i en osannolik virvelvind av mångmiljardvinster.

På mäklarföretaget Redfins lista över USA:s 50 största storstadsområden ligger just nu San Jose i topp vad gäller snabbt sålda fastigheter. Där säljs 61 procent av alla bostäder inom två veckor efter det att de lagts ut.

Tvåa ligger Seattle i delstaten Washington, där 59 procent av de nylistade bostäderna säljs lika fort. I Seattleområdet finns teknikjättarna Amazon och Microsoft.

I Kalifornien håller bland andra Apple, Alphabet och halvledartillverkaren Nvidia till.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alphabet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt