USA:s uppmaning till EU: Inför Kinatullar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

USA:s uppmaning till EU: Inför Kinatullar

USA:s

USA:s finansminister Janet Yellen uppmanar EU att införa högre tullar på grön teknik från Kina, rapporterar Financial Times. Utspelet kommer efter att USA nyligen aviserat kraftigt höjda importavgifter på bland annat elbilar.

Det är enligt Yellen avgörande med ett "enat" agerande för att hindra ett överflöd av billiga kinesiska varor från att hota tillverkningsindustrin i andra länder.

– Kinas industriella policy kan verka avlägsen här, i det här rummet. Men om vi inte svarar strategiskt och på ett enat sätt, kan företagens livskraft vara hotad såväl i våra länder som världen över, säger Yellen i ett tal i tyska Frankfurt på tisdagen.

Uppmaningen kommer en vecka efter att USA:s president Joe Biden meddelat att landet kraftigt höjer importtullarna på strategiskt viktiga varor från Kina. Det handlar om exempelvis halvledare, batterier och solceller. Avgiften på kinesiska elbilar fyrdubblas från 25 till 100 procent.

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen tycker inte att EU-länderna ska följa USA:s exempel.

– Vi vill ha konkurrens, vi vill bedriva handel tillsammans, men vi vill att det ska vara rättvist och enligt reglerna, säger hon i en intervju med Financial Times innan Yellens tal.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt