Uselt facit för kaxiga uppstickaren – backat över 95 procent sedan IPO:n
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Uselt facit för kaxiga uppstickaren – backat över 95 procent sedan IPO:n

Uselt

Oatly, den växtbaserade matproducenten, kämpar med att öka sitt aktievärde trots pågående framsteg. Enligt en kommentar från Placera, fortsätter aktien att sjunka och det finns inget positivt kassaflöde att rapportera, även om företaget rör sig i rätt riktning.

  • Oatly-aktien har minskat med 95 procent sedan börsnoteringen på Nasdaq 2021.
  • Aktien handlas för närvarande till 0,7 gånger försäljningen, jämfört med konkurrenten Beyond Meats 1,5 gånger försäljningen.
  • Placera är vanligtvis inte ett fan av foodtech-branschen på grund av lönsamhetsproblemen hos de flesta företag i sektorn.

Oatly, som börsnoterades på Nasdaq 2021, har sett sitt aktievärde sjunka med hela 95 procent sedan dess. Trots detta, konstateras det att företaget rör sig i rätt riktning, även om det ännu inte finns några positiva kassaflöden att rapportera.

Konkurrensen i foodtech-branschen

Enligt Placera finns det en hård konkurrens på marknaden där Oatly befinner sig. Det finns många aktörer i spel och kampen om marknadsandelar är stenhård. Placera nämner även att de generellt inte är stora fans av foodtech-branschen, eftersom lönsamheten för de flesta företag i denna sektor är ett stort problem.

Oatlys jämförelse med konkurrenten Beyond Meat

Baseras på prognoser för det innevarande året handlas Oatly-aktien till 0,7 gånger försäljningen. Detta är mindre än växtbaserade köttproducenten Beyond Meat, som handlas till 1,5 gånger försäljningen.

Vi på Börskollen fortsätter att följa utvecklingen för Oatly och andra bolag i branschen.

Börskollen om Oatly

Oatly Group är en svensk livsmedelsproducent. Produktutbudet består av livsmedel där huvudingrediensen är havre. Produkterna vidaresäljs under varierade varumärken, där de mer kända inkluderar Oatly Havredryck. Utöver erbjuds produkter som glass, yoghurt och grädde. Verksamhet innehas på global nivå där produkterna vidaresäljs till livsmedelsbutiker och grossister. Bolaget grundades ursprungligen under 1990-talet och har sitt huvudkontor i Malmö.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Oatly, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Beyond Meat

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt