Var, och hur, man köper Binance Coin (BNB)?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Var, och hur, man köper Binance Coin (BNB)?

Var,

Binance grundades 2017 och är världens största kryptovalutabörs. Företaget driver sin egen blockchain och har även utfärdat sin egen kryptovaluta, Binance Coin (BNB).

BNB lanserades som en nyttighetstoken för att betala handelsavgifter. Under årens lopp har Binances partner hittat ytterligare användningsområden för den, bland annat inom resebokningar, underhållning, onlinetjänster och finansiella tjänster. Den används för att betala transaktionsavgifter för Binance-handel, på Binance DEX och Binance Chain.

Binance har också rekryterat ett antal återförsäljare som accepterar BNB-mynt som betalnin och den digitala valutan är ständigt bland de fem bästa kryptovalutorna när det gäller marknadsvärde. Något som gjort BNB attraktivt för många investerare.

I denna artikel får du en snabb översikt och några tips om var, och hur, man köper Binance Coin (BNB).

Var kan man köpa Binance Coin (BNB)?

De flesta köper BNB på Binance-börsen, men den är allmänt tillgänglig på webbplatser och kryptoplattformar över hela internet. Detta breda utbud av plattformar gör valet av webbplats till en av de svåraste uppgifterna när du funderar på hur du ska köpa Binance Coin.

De flesta börser, inklusive de decentraliserade börserna (DEX) som har fått så mycket uppmärksamhet i kryptosamhället på sistone, vänder sig till samma lilla publik av erfarna kryptoexperter som är bekväma med att välja en hård- eller mjukvaruplånbok, säkra hexadecimala krypteringsnycklar och interagera direkt med blockchain.

I dag köper människor utanför den traditionella kryptovärlden BNB och andra kryptovalutor för första gången. De plattformar som endast är avsedda för experter erbjuder inte de säkerhetsåtgärder, hjälp till nybörjare eller lättanvända verktyg som skulle hjälpa sådana användare att lyckas. Befintliga webbplatser är till stor del inriktade på behoven hos datavetenskapliga akademiker och blockchain-experter. De är bra lösningar om du är en digital insider.

Om du inte drömmer på flytande hexadecimaltal är en traditionell börs kanske inte det bästa svaret på frågan om var du kan köpa Binance Coin. Om du inte talar C++ eller Java är det bättre att skapa ett konto på en vänlig kryptoplattform som exempelvis Kriptomat.

Kriptomat är lätt att använda. Den ger det aktuella priset på Binance Coin för handel och en chans att köpa den kryptovaluta du vill ha. Om du är ny i blockchain världen och vill köpa BNB-mynt blir Kriptomat ett bra val.

Att skapa ett konto är lite mer komplicerat än att ange användarnamn och lösenord. Ett sätt att veta att du arbetar med en seriös kryptobörs är att den kräver att du verifierar din identitet genom att tillhandahålla en elektronisk kopia av ditt statligt utfärdade pass eller annan legitimation. Dessa KYC-bestämmelser (Know Your Customer) krävs av alla företag som följer bestämmelserna om bekämpning av penningtvätt enligt EU:s GDPR-regler.

Identitetskontrollen kan ta timmar, dagar eller längre tid på vissa webbplatser. På plattformar som Kriptomat kan de enkla KYC-procedurerna genomföras på några minuter.

Hur köper man Binance-mynt?

När du har skapat och verifierat ditt konto är du redo att fokusera på nästa steg för att köpa BNB.

Det snabbaste och enklaste sättet att köpa Binance-mynten är att använda betalkort som Visa eller Mastercard. Välj ”köp” i menyn och följ anvisningarna - du kan köpa BNB på några sekunder och lägga till den i din Kriptomat-plånbok.

Om du föredrar andra betalmetoder i ställer, kan du överföra dina investeringsmedel till Kriptomat via banköverföring eller med en kontantöverföringstjänst som Skrill eller Neteller. Kriptomat accepterar insättningar i mer än ett dussin av de mest använda europeiska fiatvalutorna. När din insättning dyker upp på ditt konto kan du följa menyerna och göra ett köp.

Det är allt du behöver veta. Du är nu expert på den fina konsten att köpa BNB.

Det viktigaste beslutet du fattar är att välja var du ska köpa Binance Coin. När du utvärderar kryptoplattformar ska du se till att ta hänsyn till licensiering och reglering, säkerhetscertifiering, investeringsverktyg, användarvänlighet och kundsupport.

Du får inga fysiska Binance-mynt när du köper BNB online. De mynt du köper överförs till din elektroniska adress på blockchain. Kriptomat hanterar alla detaljer kring kryptering med offentlig nyckel för att se till att ditt krypto överförs snabbt och förblir säkert.

Om Kriptomat

Kriptomat grundades 2018 och revolutionerade kryptovalutavärlden med införandet av den enklaste plattformen i Europa. Kriptomat gör digital finansiering enkel, där alla får tillgång till den frihet, rättvisa och uppfyllelse som krypto representerar. Hundratusentals kunder i Europa och i 120 länder världen över litar på Kriptomat när de köper, säljer, byter, tjänar, delar och investerar i krypto.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt