Vårdkonflikten: Parterna träffar medlarna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Vårdkonflikten: Parterna träffar medlarna

Vårdkonflikten:

Medlarna i vårdkonflikten har kallat Vårdförbundet, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona till nya möten. Men när något bud kommer är fortfarande oklart.

“Parterna står fortfarande långt från varandra”, skriver medlaren Gunilla Runnquist i en kommentar till TT.

Formellt är parterna i medling gällande Sobonas avtalsområde (de kommunala bolagens arbetsgivarpart).

SKR och Sobona träffar medlarna under eftermiddagen på onsdagen. De vill inte ställa upp på en intervju inför mötet, men skriver i ett sms till TT att de är angelägna att få till ett avtal och stoppa konflikten.

"Den har nu pågått under lång tid och läget i hälso- och sjukvården blir allt tuffare", skriver Helene Lindstrand presschef på SKR.

Vårdförbundet träffar medlarna under torsdagen för samtal. Facket skriver i en kommentar till TT att det inte finns något beslut om nya varsel. Men strejken fortsätter och övertidsblockaden ligger kvar.

"Det finns generellt alltid möjlighet att lägga nya varsel under en konflikt men det finns inga beslut om det", skriver Matilda Uusijärvi presschef på Vårdförbundet.

Fakta: Vårdkonflikten

Den 25 april trädde Vårdförbundets övertidsblockad i kraft för omkring 63 000 medlemmar i landets regioner. Blockaden utvidgades den 20 maj till att även gälla flera större kommuner och ytterligare 5 000 medlemmar.

Den 21 maj utökade Vårdförbundet sitt konfliktvarsel till att gälla strejk i fem regioner: Stockholm, Västra Götaland, Skåne, Östergötland och Västerbotten. Strejken trädde i kraft den 4 juni för runt 2 000 personer.

Strejken utökades den 11 juni till att bland annat även gälla Värmland och omfattar ytterligare drygt 1 300 barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor.

Källa: Karin Rader/TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt