Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Varför många oerfarna investerare väljer kryptovaluta som en alternativ investering

Kryptovalutan är förmodligen årtiondets stora snackis. Det går inte en enda dag utan att man läser om den i de stora medierna eller på sociala medier, och det rapporteras ständigt om dess extrema prisrörelser, tillsammans med solskenshistorier. Tekniken är fortfarande ny och modern, och befinner sig fortfarande i det hypade stadiet.

Många oerfarna investerare väljer kryptovalutan framför andra alternativ, eller som en alternativ investering. Det finns många anledningar till varför så är fallet, exempelvis att de helt enkelt är rädda för att missa ett bra tillfälle, eller att de har hört bra historier. Men det kan även vara andra saker som har ett finger med i spelet…

5 anledningar för varför oerfarna investerare väljer kryptovalutor framför andra typer av tillgångar

Nedan är exempel på anledningar för varför så är fallet:

De är rädda för att missa något

FOMO eller “fear of missing out” som det egentligen heter är ett oerhört kraftfullt fenomen. Människan är i regel väldigt svag för detta, och är otroligt rädd för att missa något positivt. Detta gäller inte minst om deras vänner, familj eller kollegor tar del av detta.

Detta är en av de starkast drivande faktorerna varför många människor har gett sig in i kryptobranschen under det senaste årtiondet, inte minst de som egentligen inte har någon kunskap eller erfarenhet inom branschen.

De hör positiva historier från de som har tjänat pengar

Det florerar bokstavligen tusentals olika historier där människor har tjänat pengar på kryptovalutan. Vad som är viktigt att komma ihåg är att många av dessa är lögner som är designade för att locka människor till branschen, medan andra förlitar sig helt och hållet på tur. Det finns självklart de som har gjort detta av skicklighet, men de är en klar minoritet.

Du får heller inte glömma bort att läsa de negativa historierna. Många har förlorat sina livs besparingar genom att ge sig in i branschen under fel tid. Därmed är det väldigt viktigt att du är försiktig och aldrig satsar mer pengar än du har råd att förlora. Det är inget säkert att priset fortsätter stiga, och det är inte säkert att du får tillbaka dina pengar. Du kan lära dig mer om kryptohandel eller rådgöra med en professionell på handelsplattformars webbplatser som BitAlpha AI.

De vill vara en del av en revolution

Det är otroligt spännande att vara del av något nytt, eller hur? Kryptovalutan är fortfarande ny, och en av anledningarna till att många har valt att ge sig in i branschen är tack vare att de vill vara en del av en revolution. Detta kan exempelvis vara för att de genuint vill detta, eller för att de vill kunna skryta för vänner och familj om revolutionen blir framgångsrik.

Oavsett vad är detta en oerhört kraftfull faktor som absolut har haft ett finger med i spelet för varför många oerfarna investerare har gett sig in i branschen.

De tror att det är garanterat att de kommer att tjäna pengar

Tyvärr finns det många som är vilseledda att tro att alla som investerar i kryptovalutor tjänar pengar. Så är självklart inte fallet. Även om det finns många som har gjort sig en fin hacka, finns det förmodligen lika många eller fler som faktiskt har förlorat på det.

Därmed är det oerhört viktigt att ta del av den information som finns på marknaden, och att skapa sig en helhetsbild istället för att endast ta del av ena sidan av myntet. Detta kan i värsta fall få katastrofala konsekvenser, t.ex. om en person ger sig in i branschen med sitt livs besparingar, eller tar lån för att finansiera ditt köp.

De har en misstro mot andra alternativ

Många oerfarna investerare har en misstro mot andra alternativ på marknaden. Det kan finnas många olika anledningar till detta. Ett vanligt exempel är att de har fått missvisande information, eller att de har varit med om dåliga erfarenheter. Detta kan vara att en förälder eller närstående har förlorat pengar på börsen eller i fastigheter.

Tack vare detta är det många som väljer kryptovalutan eftersom att den ofta beskrivs vara ett alternativ för de som har haft dåliga erfarenheter med andra investeringar.

Här gäller det att vara försiktig med den information man tar del av, och att hela tiden ifrågasätta dess trovärdighet och äkthet. Försök att ta del av så mycket information som möjligt, och analysera den väl för att kunna få en så rättvis bild av situationen som möjligt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.