Varför många oerfarna investerare väljer kryptovaluta som en alternativ investering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Varför många oerfarna investerare väljer kryptovaluta som en alternativ investering

Kryptovalutan är förmodligen årtiondets stora snackis. Det går inte en enda dag utan att man läser om den i de stora medierna eller på sociala medier, och det rapporteras ständigt om dess extrema prisrörelser, tillsammans med solskenshistorier. Tekniken är fortfarande ny och modern, och befinner sig fortfarande i det hypade stadiet.

Många oerfarna investerare väljer kryptovalutan framför andra alternativ, eller som en alternativ investering. Det finns många anledningar till varför så är fallet, exempelvis att de helt enkelt är rädda för att missa ett bra tillfälle, eller att de har hört bra historier. Men det kan även vara andra saker som har ett finger med i spelet…

5 anledningar för varför oerfarna investerare väljer kryptovalutor framför andra typer av tillgångar

Nedan är exempel på anledningar för varför så är fallet:

De är rädda för att missa något

FOMO eller “fear of missing out” som det egentligen heter är ett oerhört kraftfullt fenomen. Människan är i regel väldigt svag för detta, och är otroligt rädd för att missa något positivt. Detta gäller inte minst om deras vänner, familj eller kollegor tar del av detta.

Detta är en av de starkast drivande faktorerna varför många människor har gett sig in i kryptobranschen under det senaste årtiondet, inte minst de som egentligen inte har någon kunskap eller erfarenhet inom branschen.

De hör positiva historier från de som har tjänat pengar

Det florerar bokstavligen tusentals olika historier där människor har tjänat pengar på kryptovalutan. Vad som är viktigt att komma ihåg är att många av dessa är lögner som är designade för att locka människor till branschen, medan andra förlitar sig helt och hållet på tur. Det finns självklart de som har gjort detta av skicklighet, men de är en klar minoritet.

Du får heller inte glömma bort att läsa de negativa historierna. Många har förlorat sina livs besparingar genom att ge sig in i branschen under fel tid. Därmed är det väldigt viktigt att du är försiktig och aldrig satsar mer pengar än du har råd att förlora. Det är inget säkert att priset fortsätter stiga, och det är inte säkert att du får tillbaka dina pengar. Du kan lära dig mer om kryptohandel eller rådgöra med en professionell på handelsplattformars webbplatser som BitAlpha AI.

De vill vara en del av en revolution

Det är otroligt spännande att vara del av något nytt, eller hur? Kryptovalutan är fortfarande ny, och en av anledningarna till att många har valt att ge sig in i branschen är tack vare att de vill vara en del av en revolution. Detta kan exempelvis vara för att de genuint vill detta, eller för att de vill kunna skryta för vänner och familj om revolutionen blir framgångsrik.

Oavsett vad är detta en oerhört kraftfull faktor som absolut har haft ett finger med i spelet för varför många oerfarna investerare har gett sig in i branschen.

De tror att det är garanterat att de kommer att tjäna pengar

Tyvärr finns det många som är vilseledda att tro att alla som investerar i kryptovalutor tjänar pengar. Så är självklart inte fallet. Även om det finns många som har gjort sig en fin hacka, finns det förmodligen lika många eller fler som faktiskt har förlorat på det.

Därmed är det oerhört viktigt att ta del av den information som finns på marknaden, och att skapa sig en helhetsbild istället för att endast ta del av ena sidan av myntet. Detta kan i värsta fall få katastrofala konsekvenser, t.ex. om en person ger sig in i branschen med sitt livs besparingar, eller tar lån för att finansiera ditt köp.

De har en misstro mot andra alternativ

Många oerfarna investerare har en misstro mot andra alternativ på marknaden. Det kan finnas många olika anledningar till detta. Ett vanligt exempel är att de har fått missvisande information, eller att de har varit med om dåliga erfarenheter. Detta kan vara att en förälder eller närstående har förlorat pengar på börsen eller i fastigheter.

Tack vare detta är det många som väljer kryptovalutan eftersom att den ofta beskrivs vara ett alternativ för de som har haft dåliga erfarenheter med andra investeringar.

Här gäller det att vara försiktig med den information man tar del av, och att hela tiden ifrågasätta dess trovärdighet och äkthet. Försök att ta del av så mycket information som möjligt, och analysera den väl för att kunna få en så rättvis bild av situationen som möjligt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt