VD:n tar timeout i samband med misstänkt insiderhärva
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

VD:n tar timeout i samband med misstänkt insiderhärva

VD:n

Pageros vd, Bengt Nilsson, har beslutat att ta en timeout i kölvattnet av en pågående insiderutredning. Flera personer misstänks för att ha gjort aktieköp inför budet på bolaget, som hade en betydande premie. Pageros styrelse har tillsatt en tillfällig ledning under utredningen.

  • Pageros vd Bengt Nilsson tar timeout.
  • Fyra personer sitter häktade i insiderhärvan.
  • Tillfällig vd och vice vd utsedda av styrelsen.

En insiderhärva som involverar affärssystembolaget Pagero har lett till att företagets vd, Bengt Nilsson, har valt att ta en timeout. Enligt Dagens Industri misstänks över 30 personer för att ha gjort aktieköp inför budet på Pagero i december, ett bud som hade en premie på över 70 procent jämfört med dåvarande aktiekurs.

Styrelsen tillsätter tillfällig ledning

En person som är nära kopplad till Nilsson uppges vara en av de misstänkta. Oscar Wegland, bolagets presskontakt, skriver till Dagens Industri att Nilsson är "fullt engagerad i att bistå myndigheterna med att lösa dessa ärenden så snabbt och smidigt som möjligt." För att möjliggöra detta har han för tillfället lämnat sin roll som vd.

Styrelsen har utsett Andrew Pearce till tillfällig vd och Nacho Gil Lopez till tillfällig vice vd. Wegland betonade också att det för närvarande inte finns några bevis på att någon inom bolaget medvetet delat med sig av insiderinformation.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Avslutande handel på Nasdaq First North

Vi på Börskollen noterar att Pagero hade sin sista handelsdag på Nasdaq First North den 8 mars, efter att bolaget köpts upp av Thomson Reuters. Det återstår att se hur utredningen utvecklas och vilken påverkan den kan ha på bolagets framtid.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt