Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Veckans

Veckans 7 mest lyssnade börspoddar –"116. Aktierna att slänga in under granen" toppar

Under veckan som som gått har det levererats många lyssningsvärda poddar med fokus på börsen, aktier, privatekonomi och sparande. "116. Aktierna att slänga in under granen" av Tillsammans mot miljonen intar förstaplatsen som veckans mest lyssnade podcast hos Börskollen – missa inte denna eller någon av de många andra grymma börspoddarna från Sparpodden, Penserpodden eller Market Makers med flera.

1. 116. Aktierna att slänga in under granen

116. Aktierna att slänga in under granen. ..

En podcast från Tillsammans mot miljonen som du tar del av här.

2. Folkaktien toksågas - John Skogman, Börspodden - Sparpodden 476

Nominera dina favoriter till Stora Spararpriset 2023: https://www.nordnet.se/se/kampanjer/spararpriset Dagens gäst är John Skogman, en trader som kanske är mest känd som ena halvan av den mycket populära..

En podcast från Sparpodden som du tar del av här.

3. Avsnitt 211: Snacka om psykologi

I avsnittet träffar vi Cristofer Andersson. Cristofer skriver böcker om börsspykologi.  I börspsykologin fångas en rad av de olika misstag många investerare gör systematiskt. Bland de mer erkända felen vi..

En podcast från Penserpodden som du tar del av här.

#260 Årskrönikan

4. #260 Årskrönikan

Årets sista avsnitt och vilket avsnitt det blev! Vi diskuterar vad vi gissade inför 2022 för ett år sedan och ser vad som spelat ut som tänkt och inte. Sedan givetvis en genomgång av året som gått där vi även..

En podcast från Market Makers som du tar del av här.

5. 255. Så blir börsåret 2023

EFN Marknad sammanfattar 2022 och blickar in i 2023 med de småländska aktieprofilerna Charlotta Faxén från Lannebo och Martin Nilsson från Redeye...

En podcast från EFN Marknad som du tar del av här.

6. Episod 272 - Recessionsoro och oro för stigande räntor skapar delikat paradox

Marknaden har varit lite mer sur senaste veckorna och svaret på varför står att finna i den starka period vi haft senaste tiden, oro för recession och "higher for longer", alltså högre amerikansk ränta under..

En podcast från Investerarens Podcast som du tar del av här.

7. Skambud, VD-fixering och elstödshaveri

Flera av börsens nykomlingar har pressats hårt och nu trillar utköpsbud in från ägarna som satte bolagen på börsen från början – inte sällan långt under noteringskurs. Detta har väckt irritation på..

En podcast från Marknaden som du tar del av här.

Det var topplistan med de mest lyssnade poddarna om börsen, aktier, ekonomi och sparande för denna vecka hos oss på Börskollen. Vi vill tacka alla poddare för att ni levererar grymt material till era lyssnare och hoppas att du som användare av Börskollen kanske upptäcker några nya favoriter att höra mer av.

Tips: Här tar du del av samtliga börspoddar hos Börskollen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt