Veckans aktie: Köp kommunikationsbolaget till "vrakpris"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Veckans aktie: Köp kommunikationsbolaget till "vrakpris"

Veckans

Dagens industri har rekommenderat köp av aktier i kommunikationstjänstebolaget Sinch. Detta baseras på bolagets förbättrade balansräkning och starka kassaflöde, trots en låg rapporterad vinst. Tidningen anser att marknaden underskattar bolagets potential att återgå till tillväxt.

  • Sinch har förbättrat sin balansräkning och uppvisar starkt kassaflöde.
  • Marknaden sätter för låg sannolikhet på bolagets tillväxtpotential.
  • Dagens industri ser en köpmöjlighet på lång sikt.

Starkt kassaflöde trots låg vinst

Sinch har fått en köprekommendation från Dagens industri under vinjetten Veckans aktie. Anledningen till rekommendationen är bolagets förbättrade balansräkning och starka kassaflöde, vilket ger en bättre bild av företagets ekonomiska läge än resultaträkningen.

Tidningen påpekar att den rapporterade vinsten är blygsamma 31 miljoner kronor på rullande 12 månader. Detta förklaras av att Sinch har haft över 2 miljarder kronor i förvärvsrelaterade avskrivningar, vilket är en redovisningsteknisk faktor. Under samma period har det fria kassaflödet uppgått till närmare 1,4 miljarder kronor.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Analysens slutsatser

Dagens industri argumenterar för att marknaden undervärderar Sinch. "Med ett fritt kassaflöde som motsvarar 7,4 procent av börsvärdet och ett skuldjusterat rörelsevärde på motsvarande åtta gånger Di:s vinstprognos på justerad ebita-nivå – vilket alltså är rensat för förvärvsrelaterade avskrivningar – sätter marknaden en alltför låg sannolikhet på att bolaget kan återgå till tillväxt", skriver tidningen.

Di:s slutsats är att Sinch lockar om man kan lyfta blicken bortom de närmaste kvartalen. Då kommer man att inse att det går "att komma över en global molnkommunikationsplattform med sanerad balansräkning och starka ställningar på en fragmenterad marknad, till vrakpris. Köp".

På Börskollen ser vi detta som en intressant utveckling för Sinch och något som kan vara värt att hålla ögonen på för långsiktiga investerare.

Börskollen om Sinch

Sinch är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SINCH på Large Cap. Sinch verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 61634 st ägare hos Avanza samt 9989 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Sinch är ett teknikbolag. Bolaget erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster som gör att kunderna kan integrera meddelande (SMS)-, röstapplikations- och mobildatatjänster i sin verksamhet. Kommunikationstjänster används för hantering av kritisk information hos exempelvis banker, flygbolag, aktörer inom sjukvården samt teknikbolag. Bolaget startades under 2008 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Sinch, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sinch

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Sinch

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt