Veckans aktie: Låg värdering och tillväxtpotential – då rekommenderar Di köp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Veckans aktie: Låg värdering och tillväxtpotential – då rekommenderar Di köp

Veckans

Dagens Industri har utfärdat en köprekommendation för bilsäkerhetsföretaget Autoliv. Tidningen lyfter fram flera skäl till sin positiva bedömning, inklusive förväntad tillväxt och förbättrad lönsamhet tack vare besparingsprogram. Även den låga värderingen av aktien spelar en viktig roll i rekommendationen.

  • Förväntad organisk tillväxt trots en stillastående bilproduktion
  • Förbättrad lönsamhet genom besparingsprogram och stabilare efterfrågan
  • Låg aktievärdering jämfört med historiska nivåer

Enligt Dagens Industri förväntas Autoliv uppnå en organisk tillväxt på 5 procent, trots den stagnerande bilproduktionen under året. Tidningen pekar också på ett lönsamhetslyft som ett resultat av företagets omfattande besparingsprogram och en stabilare efterfrågan efter pandemin, leveransstörningar och lagerjusteringar.

Förbättrad lönsamhet och tillväxt

Di prognostiserar att Autolivs rörelsemarginal kommer att öka till 10,5 procent inom kort, med en ytterligare ökning mot företagets mål på 12 procent till år 2025. Denna förväntade förbättring i lönsamheten ses som en stark drivkraft för aktien.

Låg värdering lockar

Autolivs nuvarande värdering är också en viktig faktor för köprekommendationen. Det genomsnittliga P/E-talet för i år och 2025 ligger på 10, vilket är det lägsta sedan pandemin 2020 och 15 procent under genomsnittet sedan Veoneer avknoppades 2018.

Vi på Börskollen håller med om att detta skapar en attraktiv investeringsmöjlighet för investerare som letar efter undervärderade aktier med potential för både tillväxt och förbättrad lönsamhet.

Börskollen om Autoliv

Autoliv är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ALIV SDB på Large Cap. Autoliv verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 7637 st ägare hos Avanza samt 3036 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Autoliv är ett internationellt teknologiföretag som specialiserar sig på säkerhetslösningar för fordon. Företaget designar och producerar säkerhetssystem för stora biltillverkare över hela världen. Bland de produkter som företaget utvecklar finns radarsystem, bromssystem, säkerhetsbälten, systemintegrationer och airbags. Autoliv bildades 1997 genom en sammanslagning av det svenska företaget Autoliv och det amerikanska företaget Morton. Företagets huvudkontor är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Autoliv, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Autoliv

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Autoliv

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt