Veckans aktie: Ljus framtid – köp bostadsbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Veckans aktie: Ljus framtid – köp bostadsbolaget

Veckans

Dagens industri har pekat ut bostadsbolaget Klarabo som "Veckans aktie", och rekommenderar köp. Trots en betydande substansrabatt, visar bolaget inga tydliga tecken på kris. Klarabo ses som ett attraktivt val tack vare starka resultat förra året samt en oberoende finansieringsstruktur.

  • Klarabo aktien handlas för en betydande substansrabatt trots att bolaget visar inga kris tecken.
  • Bolaget har lyckats höja sina hyresintäkter, driftnetto och förvaltningsresultat under det föregående året.
  • Klarabo är oberoende av obligationsmarknaden för finansiering.

Bolaget ger inte ut någon utdelning, utan väljer istället att investera i sina fastigheter. Genom att genomföra helrenoveringar vid omflyttning kan de potentiellt höja hyrorna och därmed förbättra förvaltningsresultatet framöver.

Ledningen investerar i egna aktier

Att aktien är undervärderad verkar även ledningen och styrelsen tycka. Klarabo fortsätter att återköpa egna aktier för uppemot 30 miljoner. "Med den här värderingen är troligen köp av den egna aktien den bästa investeringen som ledningen kan göra", noterar Dagens industri.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Positiva utsikter för framtiden

Framtiden ser ljus ut för Klarabo. Med högre hyror, renoveringar och lägre räntor förutspås bolaget ökade vinster. Aktien anses vara värd en chans på nuvarande värdering. Om aktiekursen når substansvärdet skulle det innebära en potentiell uppsida på hela 83 procent.

Börskollen om KlaraBo

KlaraBo är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern KLARA B på Mid Cap. KlaraBo verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 5079 st ägare hos Avanza samt 397 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

KlaraBo är ett fastighetsbolag som äger, producerar och aktivt förvaltar bostäder i Sverige för långsiktigt ägande. Bolagets affärsidé är att i tillväxtregioner förvalta och förvärva bostadsfastigheter, samt mark för nyproduktion av miljöcertifierade och egenutvecklade bostäder i träkonstruktion. KlaraBo grundades 2017 och har sitt huvudkontor i Malmö

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om KlaraBo, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om KlaraBo

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien KlaraBo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt